Deskresearch

Het doen van onderzoek is voor ieder bedrijf belangrijk: het zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van alle informatie omtrent de markt en je eigen organisatie. Het is onder andere aan te raden om deskresearch te doen. Wat is deskresearch en waarom is dit belangrijk? We leggen het graag aan je uit.

Wat is deskresearch?

Deskresearch is een onderzoek dat je vanaf je bureau uitvoert. Je gaat aan de slag met beschikbare informatie om een bepaalde vraag te beantwoorden. Binnen marketing is een deskresearch zeer nuttig, omdat hier belangrijke gegevens uit voortkomen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van deskresearch

Niet iedere ondernemer gaat aan de slag met het doen van deskresearch. En dit is zonde, want het levert veel informatie op. Het gaat vooral om feitelijke en praktische informatie: je blijft hiermee op de hoogte van de markt en de trends. Deskresearch is daarnaast ook goedkoop.

Er bestaat zowel interne als externe research. Interne deskresearch gaat over alle informatie is al bekend is bij een organisatie. Onderzoeken naar klanttevredenheid zijn hier een voorbeeld van. Externe deskresearch komt vanuit buiten de organisatie en is afkomstig van het Centraal Bureau Statistiek (CBS), het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en andere organisaties.

Deskresearch _ Begrippenlijst

De impact van deskresearch op SEO

Deskresearch zelf heeft niet heel veel invloed op de SEO van een website of pagina. De informatie die je uit een deskresearch haalt zijn mogelijk wel interessant om iets mee te doen. Het stel je in staat om veranderingen door te voeren of om een marketingstrategie beter vorm te geven, zodat je profiteert van optimale resultaten.

Ons advies

Het doen van onderzoek vanaf je bureau scheelt veel tijd, vooral wanneer je dit vergelijkt met fieldresearch.

We raden aan om deskresearch uit te voeren of dit uit te laten voeren. Deskresearch is goedkoop en levert mogelijk veel nieuwe inzichten op. Deze inzichten gebruik je om verbeteringen of veranderingen door te voeren. Daarnaast gebruik je de informatie wellicht ook voor het opstellen van een goede marketingstrategie. Ook hiervoor is het mogelijk om een professional in te schakelen.

Veelgestelde vragen

Wat is Deskresearch?

Bij deskresearch doe je een onderzoek vanaf je werkplek. Hierbij gebruik je alle beschikbare informatie die er voorhanden is om een vraagstuk te kunnen beantwoorden. Je ziet het veel binnen projectmanagement terugkomen, maar ook in de marketingwereld wordt het veel gebruikt. Het is een eenvoudige en relatief goedkope manier om de gewenst informatie boven tafel te krijgen.

Wat is de impact van Deskresearch op SEO?

Deskresearch op zich heeft geen directe impact op SEO. Wel zou je op basis van de bij deskresearch verkregen informatie, verbeteringen aan jouw site kunnen doorvoeren of je marketingstrategie aanpassen. Hierdoor zal je dan wel betere resultaten behalen.

Voor wie hebben wij dit artikel over deskresearch geschreven?

Het artikel over deskresearch hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over deskresearch in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals deskresearch?

Wij schrijven over begrippen als deskresearch om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

deskresearch is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over deskresearch in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals deskresearch, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip deskresearch in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van deskresearch. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van deskresearch op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende deskresearch.

Het voorbeeld dat wij geven van deskresearch , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over deskresearch van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z