Damage control

Een bedrijf of merk dat zomaar slecht in het nieuws komt is goed mogelijk: en in dit geval is het erg belangrijk om damage control toe te passen.  Wat is damage control en in hoeverre is dit van belang voor jouw bedrijf? Hier leggen we het aan je uit!

Wat is damage control?

Damage control is een term dat letterlijk ‘schade beperken’ betekent. Deze term kent verschillende toepassingen, zowel bij reputatieschade als materiële schade. Damage control zorgt ervoor dat er sprake is van schadebeperking. In sommige gevallen komt er uit damage control een positieve en voordelige situatie.

Het belang van een goede reputatie

Het is erg belangrijk om een goede reputatie te behouden als bedrijf. Schade aan de reputatie gebeurt door zowel interne als externe factoren, evenals materiële schade. In de hedendaagse samenleving gebeurt het regelmatig dat er sprake is van reputatieschade of materiële schade. 

Wanneer je als bedrijf slecht in het nieuws komt, heeft dit invloed op jouw reputatie. Mensen denken misschien twee keer na voordat ze bij jouw bedrijf een aankoop doen of doen dit helemaal niet meer. Dit is allemaal afhankelijk van de aard van de schade. Met het inzetten van goede damage control is de schade te beperken. 

Damage control _ Begrippenlijst

De impact van damage control op SEO

Damage control heeft zeker invloed op de SEO van een website of pagina. Dit zorgt voor positieve of negatieve invloed. Pakt de damage control uit en volgt er een voordelige situatie, dan betekent dit vaak dat het aantal bezoekers stijgt en mogelijk daarmee ook de conversie. Damage control zorgt er mogelijk ook voor dat de resultaten enige tijd minder zijn en daardoor ook de SEO niet optimaal is. 

Ons advies

Het is altijd belangrijk om rekening te houden met situaties waarbij sprake is van reputatie- of materiële schade. In dit geval is goede damage control van groot belang om zo de gevolgen zo klein mogelijk te houden. 

We raden aan om na te denken over eventuele scenario’s en hier goede oplossingen voor te bedenken. Een kleine vorm van schade is bijvoorbeeld een klant die negatieve review achterlaat. Dit kun je oplossen door contact te zoeken met deze klant en het op te lossen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat damage control inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over damage control geschreven?

Het artikel over damage control hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over damage control hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over damage control in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals damage control?

Wij schrijven over begrippen als damage control om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Damage control is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over damage control en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip damage control in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van damage control. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van damage control op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende damage control.

Het voorbeeld dat wij geven van damage control geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over damage control van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z