Customer retention

Customer retention is de Engelse term voor klantbehoud. Hiermee bedoelen we de activiteiten van een bedrijf om bestaande klanten niet te verliezen en zo min mogelijk klanten te laten vertrekken. Door hier aandacht aan te besteden, voorkom je dat het klantverlies niet groter is dan de instroom van nieuwe clientèle.

Wat is customer retention?

Met customer retention bedoelen we de inspanningen om bestaande klanten te behouden, oftewel klantbehoud. Dit is van belang om het totale klantenbestand niet te laten krimpen. Maar ook zijn trouwe klanten de beste reclame voor een bedrijf. Tevens is de marketinginspanning die nodig is om een klant te behouden minder groot dan voor het werven van een nieuwe klant.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe behoud je je klanten?

Er is een aantal activiteiten dat je kunt doen om je klanten te behouden. Ten eerste kun je klanten die een jaarabonnement hebben een mooie nieuwe aanbieding doen, of kortingen geven aan vaste klanten. Verder behoor je een goede aftersales service te hebben. Hebben klanten vragen of klachten, zorg dan dat ze correct worden geholpen.

Het behouden van klanten heeft alles te maken met de klanttevredenheid. Die is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van het product, maar voornamelijk ook van de hele customer journey. Stuit een klant op een probleem tijdens het aankoopproces, dan haakt hij wellicht af.

Customer Retention _ Begrippenlijst

Customer Retention en Marketing

Klantbehoud is een belangrijk onderdeel van iedere marketingstrategie. Vaste klanten zijn goed voor de zichtbaarheid van je bedrijf. Een loyale klant die positief over je spreekt is de beste reclame die je je kunt wensen. Maar vaste klanten zijn ook goed voor de omzet van winkels. Niet meer dan 15 procent van de klanten wordt een trouwe klant, maar zij zorgen wel voor ongeveer tweederde van de totale omzet.

Ons advies

Besteed niet te weinig aandacht aan klantbehoud. Tevreden klanten zijn goede promotie, terwijl afgehaakte klanten zich vaak juist negatief uitlaten over een onderneming. Zorg ervoor dat de customer journey vlekkeloos verloopt. Daarnaast kun je diverse acties bedenken om vaste klanten aan je gebonden te houden. Naast kortingen, attenties en acties voor vaste klanten kun je ook denken aan een community of forum waarop klanten met dezelfde interesses met elkaar in contact kunnen komen.

Veelgestelde vragen

Wat is Customer Retention?

Customer retention is de Engelse vertaling van klantbehoud. Dit zijn dus de activiteiten die een bedrijf onderneemt om geen klanten te verliezen. Door hier veel energie in te steken, zal het klantenverlies kleiner zijn dan de instroom van nieuwe klanten.

Wat is de impact van Customer Retention op SEO?

Customer Retention is voor iedere marketingstrategie en SEO van groot belang. Vaste klanten verhogen je zichtbaarheid. Als zij zich positief over je bedrijf uitlaten, is dat de beste reclame die er is. Daarnaast zijn ze belangrijk voor de omzet.

Voor wie hebben wij dit artikel over customer retention geschreven?

Het artikel over customer retention hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over customer retention in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals customer retention?

Wij schrijven over begrippen als customer retention om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

customer retention is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over customer retention in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals customer retention, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip customer retention in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van customer retention. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van customer retention op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende customer retention.

Het voorbeeld dat wij geven van customer retention , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over customer retention van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z