Customer Relationship Management

Er zijn heel veel manieren waarop je als bedrijf succes behaalt en een van deze manieren is het hebben van een goede Customer Relationship Management. Wat is Customer Relationship Management precies en hoe belangrijk is dit? Dat lees je hier!

Wat is Customer Relationship Management?

Customer Relationship Management, afgekort CRM, is de term voor het aanduiden van het beheer tussen bedrijf en klant. CRM krijgt daardoor ook wel de naam klantrelatiebeheer. Het omvat alles dat te maken heeft met het beheren en optimaliseren van de relaties met de klant om zo een hogere omzet te behalen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van CRM

Het is voor een bedrijf erg belangrijk om een goede relatie te onderhouden met een klant. Hiermee zorg je sneller voor tevreden klanten, maar daarnaast ben je ook beter in staat een klant te behouden. Onder Customer Relationship Management verstaan we niet alleen menselijke interacties via chat of telefoon, maar ook geautomatiseerde interacties. 

CRM gaat over de relatie met de klant, maar het belangrijkste doel is om hier winst uit te behalen. Middels een CRM systeem is te achterhalen welke klanten waardevol zijn voor een bedrijf en welke niet. Hier speel je weer op in met bijvoorbeeld het aanbieden van kortingen.

Customer Relationship Management _ Begrippenlijst

De impact van Customer Relationship Management op SEO

De impact van CRM op SEO is zeker aanwezig. Met goede CRM ben je in staat om het optimale uit klanten te halen. Een klant laten terugkomen voor het doen van een volgende aankoop zorgt voor omzet, maar draagt ook bij aan de zoekmachine optimalisatie

Ons advies

Het onderhouden van relaties met de klant is erg belangrijk voor bedrijven met een winstoogmerk. Je doet er als bedrijf dan ook goed aan hier aandacht aan te besteden.

We raden aan om de Customer Relationship Management te optimaliseren binnen je organisatie. Zorg voor goede interactie met de klant en haal hier waardevolle informatie uit. Zo ontdek je hoe waardevol een klant voor je is: soms kosten klanten je meer geld dan ze je opleveren. In dit geval is het minder aantrekkelijk om een klant interessante aanbiedingen te doen.

Veelgestelde vragen

Wat is Customer Relationship Management?

Customer Relationship Management, kortweg CRM, is een term waarmee men het relatiebeheer tussen het bedrijf en de klant aanduidt. CRM noemt men daarom ook vaak klantrelatiebeheer. Het proces omvat alles met betrekking tot het onderhouden en verbeteren van de klantrelatie om zodoende een hogere omzet te realiseren.

Wat is de impact van Customer Relationship Management op SEO?

CRM heeft zeker impact op SEO. Met goede CRM kun je heel veel uit je klant halen. Zorgen dat die ook weer terugkomt voor een aankoop. Dit heeft dan weer een positieve invloed op de ranking in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over customer relationship management geschreven?

Het artikel over customer relationship management hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over customer relationship management in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals customer relationship management?

Wij schrijven over begrippen als customer relationship management om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

customer relationship management is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over customer relationship management in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals customer relationship management, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip customer relationship management in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van customer relationship management. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van customer relationship management op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende customer relationship management.

Het voorbeeld dat wij geven van customer relationship management , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over customer relationship management van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z