CSV-bestand

Een csv-bestand is een bestandstype waarbij gegevens gescheiden zijn door komma’s. Voluit betekent csv-bestand comma-separated values bestand, oftewel een bestand waarbij waarden door komma’s gescheiden zijn. Dit type bestand zie je veel bij tabellen. Je kunt met deze bestanden gemakkelijk switchen tussen verschillende programma’s omdat het formaat standaard is.

Wat is een CSV bestand?

Een CSV-bestand is een zogenaamd ‘komma-gescheiden-bestand’. Men past dergelijke bestanden vaak toe om gegevens vanuit een database naar een ander administratief programma te verplaatsen. Als je bijvoorbeeld een tabel in Excel hebt gemaakt dan kun je deze als CSV-bestand opslaan en vervolgens in een boekhoudprogramma in te voeren zonder de data te hoeven overtypen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Gemak CSV-bestanden

Je kunt zelf een CSV-bestand maken met een tekstverwerkingsprogramma zoals Word of een spreadsheetprogramma zoals Excel. Als je de file opslaat kies je ervoor om het op te slaan met de extensie .csv.

Het resultaat is geen tabel, maar tekst die door komma’s gescheiden is. Dit type bestanden kun je openen met de standaard spreadsheet programma’s maar ook veel administratieve programma’s kunnen dit data-type verwerken. Dat is ook de reden dat je met dit formaat gemakkelijk kunt schakelen tussen twee programma’s. Bijvoorbeeld als je overstapt naar een nieuw boekhoudprogramma, of als je een database vanuit excel wil invoeren in een boekhoudprogramma.

CSV-bestand _ Begrippenlijst

CSV-bestanden en bedrijfsvoering

Dit bestandsformaat is ideaal om data uit te wisselen, samen te voegen, te structureren en te delen. Je kunt zo bijvoorbeeld inkomsten en uitgaven in de boekhouding invoeren of uitvoeren. Maar je kunt ook het assortiment uit het CMS van je webshop importeren bijvoorbeeld.

Als je veel ‘platte data’ moet overzetten tussen twee systemen dan is dit bestandstype ideaal. Je ziet dit format bijvoorbeeld bij banken die transactieoverzichten aan hun klanten sturen. De klant kan op die manier zelf bepalen in welk programma hij de data bekijkt.

Ons advies

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is dit bestandsformaat ideaal om data van het ene naar het andere programma om te zetten. Je hoeft geen technische kennis te hebben of vreemde programmeertalen te beheersen, want het bestand bestaat enkel uit tekst en/ of cijfers en komma’s. Vanwege de veelzijdigheid van de programma’s die dit type bestanden kunnen lezen, zal het je altijd van pas kunnen komen. Let wel op dat de opmaak die jij aan een tabel geeft, verloren gaat als je het als CSV-bestand opslaat.

Veelgestelde vragen

Wat is een CSV-bestand?

CSV is de afkorting voor Comma Separated Values. Een CSV-bestand is een bepaald bestandstype waarin de opgeslagen gegevens van elkaar worden gescheiden door komma’s. Het is een standaard bestandsformaat dat je in verschillende programma’s kunt inlezen.

Wat is de impact van CSV-Bestand op SEO?

Impact op SEO heeft een CSV-bestand niet direct. Het is een heel handig bestandsformaat om gegevens uit wisselen. Bijvoorbeeld een overzicht met artikelen en de bijbehorende prijzen die je in je CMS kunt inlezen.

Voor wie hebben wij dit artikel over csv-bestand geschreven?

Het artikel over csv-bestand hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over csv-bestand in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals csv-bestand?

Wij schrijven over begrippen als csv-bestand om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

csv-bestand is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over csv-bestand in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals csv-bestand, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip csv-bestand in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van csv-bestand. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van csv-bestand op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende csv-bestand.

Het voorbeeld dat wij geven van csv-bestand , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over csv-bestand van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z