Crossmedia

Marketing campagne voeren is mogelijk op verschillende manieren. Hoe zorg je ervoor dat je doelgroep de complete ervaring krijgt? Dit doe je onder andere met crossmedia. Wat is crossmedia en hoe werkt dit in de praktijk? Hier leggen het begrip aan je uit.

Wat is crossmedia?

Crossmedia is een term voor meerdere media uitingen binnen een concept. Het inzetten van meerdere platformen voor één campagne krijgt de naam crossmedia. Voorbeelden van platformen zijn radio en televisie, websites en social media. Het inrichten van een goede crossmedia campagne begint met het uitdragen van een eenzijdige boodschap.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van crossmedia in de praktijk

In de praktijk werkt crossmedia als volgt. Het is belangrijk om per platform de juiste informatie beschikbaar te stellen. Een sterke crossmedia marketing campagne verspreidt de juiste delen van een boodschap via het juiste kanaal. Al deze delen van informatie vormen samen de complete boodschap. Wel is het belangrijk om de boodschap per platform een op zichzelf staande boodschap te maken die wel onderdeel is van het grote geheel. Zo voorkom je verwarring.

crossmedia

De impact van crossmedia op SEO

Een goede crossmedia marketing campagne heeft positieve impact op de SEO van je website. De stukjes informatie die jij via diverse kanalen verspreidt, leiden de consument naar jouw website voor het aanschaffen van een product of dienst. Investeer daarom ook in een snelle en gebruiksvriendelijke website om zo de user experience te vergroten. Zo ben je nog beter vindbaar door potentiële klanten. Een goede strategie is hierbij wel van groot belang: zo vind je de beste manier om de campagnes op de juiste manier in te richten.Met de juiste inzet van een advertorial profiteer je van gunstige effecten. Een advertorial heeft als grootste doel om een product of dienst te verkopen: wanneer dit lukt heeft dit een positieve impact op de SEO. Consumenten vinden jouw website vaker en beter. De vindbaarheid van jouw website neemt toe door het inzetten van een advertorial.

Ons advies

Met het inzetten van een goede crossmedia campagne zijn mooie resultaten te behalen. We raden aan om eerst goed te kijken naar de doelgroep die je wilt bereiken. Het is niet noodzakelijk om alle bestaande platformen in te zetten voor een crossmedia marketing campagne. Betrek alleen de media waar je doelgroep gebruik van maakt. Een jongere doelgroep spendeert naar alle waarschijnlijkheid meer tijd op social media en websites dan dat ze naar de radio luisteren.Het inzetten van een advertorial heeft zeker voordelen. Het is hierbij wel belangrijk om te weten wat je doelgroep is en welke vorm hier het beste bij past. Door de juiste toon aan te slaan en het juiste publiek te bereiken, is het zeer goed mogelijk om voordeel te behalen uit jouw advertorial. Kies ook het juiste platform, bij voorkeur een krant of blog waarvan je weet dat jouw doelgroep dit leest.

Veelgestelde vragen

Wat is Crossmedia?

Crossmedia is een uitdrukking voor verschillende media-uitingen waarbij meerdere platforms worden ingezet. Het uitdragen van een eenzijdige boodschap is hierbij van groot belang. Voorbeelden van Crossmedia-platforms zijn website en sociale media of radio en TV.

Wat is de impact van Crossmedia op SEO?

Wanneer je dit proces goed toepast, leidt dit vaak tot goede resultaten. Doordat je informatie via verschillende media verspreid, word je nog beter vindbaar. Bepaal vooraf goed de doelgroep en stem hier de in te zetten media op af.

Voor wie hebben wij dit artikel over crossmedia geschreven?

Het artikel over crossmedia hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over crossmedia in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals crossmedia?

Wij schrijven over begrippen als crossmedia om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

crossmedia is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over crossmedia in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals crossmedia, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip crossmedia in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van crossmedia. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van crossmedia op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende crossmedia.

Het voorbeeld dat wij geven van crossmedia , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over crossmedia van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z