Crossmedia

Marketing campagne voeren is mogelijk op verschillende manieren. Hoe zorg je ervoor dat je doelgroep de complete ervaring krijgt? Dit doe je onder andere met crossmedia. Wat is crossmedia en hoe werkt dit in de praktijk? Hier leggen het begrip aan je uit.

Wat is crossmedia?

Crossmedia is een term voor meerdere media uitingen binnen een concept. Het inzetten van meerdere platformen voor één campagne krijgt de naam crossmedia. Voorbeelden van platformen zijn radio en televisie, websites en social media. Het inrichten van een goede crossmedia campagne begint met het uitdragen van een eenzijdige boodschap.

De werking van crossmedia in de praktijk

In de praktijk werkt crossmedia als volgt. Het is belangrijk om per platform de juiste informatie beschikbaar te stellen. Een sterke crossmedia marketing campagne verspreidt de juiste delen van een boodschap via het juiste kanaal. Al deze delen van informatie vormen samen de complete boodschap. Wel is het belangrijk om de boodschap per platform een op zichzelf staande boodschap te maken die wel onderdeel is van het grote geheel. Zo voorkom je verwarring.

crossmedia

De impact van crossmedia op SEO

Een goede crossmedia marketing campagne heeft positieve impact op de SEO van je website. De stukjes informatie die jij via diverse kanalen verspreidt, leiden de consument naar jouw website voor het aanschaffen van een product of dienst. Investeer daarom ook in een snelle en gebruiksvriendelijke website om zo de user experience te vergroten. Zo ben je nog beter vindbaar door potentiële klanten. Een goede strategie is hierbij wel van groot belang: zo vind je de beste manier om de campagnes op de juiste manier in te richten.Met de juiste inzet van een advertorial profiteer je van gunstige effecten. Een advertorial heeft als grootste doel om een product of dienst te verkopen: wanneer dit lukt heeft dit een positieve impact op de SEO. Consumenten vinden jouw website vaker en beter. De vindbaarheid van jouw website neemt toe door het inzetten van een advertorial.

Ons advies

Met het inzetten van een goede crossmedia campagne zijn mooie resultaten te behalen. We raden aan om eerst goed te kijken naar de doelgroep die je wilt bereiken. Het is niet noodzakelijk om alle bestaande platformen in te zetten voor een crossmedia marketing campagne. Betrek alleen de media waar je doelgroep gebruik van maakt. Een jongere doelgroep spendeert naar alle waarschijnlijkheid meer tijd op social media en websites dan dat ze naar de radio luisteren.Het inzetten van een advertorial heeft zeker voordelen. Het is hierbij wel belangrijk om te weten wat je doelgroep is en welke vorm hier het beste bij past. Door de juiste toon aan te slaan en het juiste publiek te bereiken, is het zeer goed mogelijk om voordeel te behalen uit jouw advertorial. Kies ook het juiste platform, bij voorkeur een krant of blog waarvan je weet dat jouw doelgroep dit leest.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat crossmedia inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over crossmedia geschreven?

Het artikel over crossmedia hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over crossmedia hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over crossmedia in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals crossmedia?

Wij schrijven over begrippen als crossmedia om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Crossmedia is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over crossmedia en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip crossmedia in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van crossmedia. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van crossmedia op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende crossmedia.

Het voorbeeld dat wij geven van crossmedia geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over crossmedia van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z