Craft CMS

Wil jij dat je websitebezoekers de optimale ervaring hebben met jouw website? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van Craft CMS. Craft CMS is een content management systeem dat gebruik maakt van open source. Je kunt er als individu gratis gebruik van maken. Een CMS helpt je bij het bouwen van je site.

Wat is Craft CMS?

Craft CMS helpt je dus ook met het bouwen van je site. Als je voor jezelf of iemand anders een website bouwt, kun je gratis gebruik maken van de software. Als professional, bijvoorbeeld als websiteontwikkelaar voor een team of client, betaal je een bedrag per project. Er is ook een enterprise optie voor specifieke licenties in je project.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Features van Craft CMS

De features van Craft CMS zorgen dat je gemakkelijk je website er goed uit laat zien. De user interface is gebruiksvriendelijk. Je hoeft dus geen uitgebreide skillset te hebben om Craft CMS in te zetten op een effectieve manier. Zo zijn er features zoals op maat gemaakte velden. Je hebt drie mogelijke sectie types om je content te managen bij Craft CMS. Relaties, categorieën en tags ondersteunen ook de duidelijke verbanden tussen content.

Met de multi-site feature manage je meerdere websites die aan elkaar relateren. Entry Types is een feature die het mogelijk maakt verschillende types content in een sectie te plaatsen. 

Craft CMS _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Geen enkele CMS heeft directe invloed op je SEO. Je content is zeker wel van belang voor je SEO. Maar een CMS is over het algemeen gericht op het optimaliseren van de ervaring van je bezoekers. Dus niet het optimaliseren van je positie in zoekresultaten. En dat is wat je ambieert met SEO. Goede content en een effectieve website hebben wel indirect invloed op je SEO, omdat meer bezoekers leiden tot een betere positie in de resultatenlijst. 

Ons advies

Craft CMS is één van velen in de CMS. Een groot voordeel is dat je voor privégebruik de software gratis kunt gebruiken. Als bedrijf zijnde is Craft CMS niet heel geschikt. Tenzij je nog klein bent misschien en zo gebruik kunt maken van de gratis versie. Wanneer je ingeschakeld wordt om websites te bouwen voor iemand anders, is Craft CMS een goede optie. 

Veelgestelde vragen

Wat is Craft CMS?

Craft CMS is een platform dat je ondersteunt bij het opzetten van een website. Voor particulieren is het gratis. Professionals betalen per project een bepaald bedrag.

Wat is de impact van Craft CMS op SEO?

Een CMS heeft directe impact op de SEO van jouw website. De content op zich is uiteraard wel belangrijk. Een CMS richt zich voornamelijk op het optimaal inrichten van de website. Indirect heeft dit wel invloed op de SEO, omdat goed werkende websites meer bezoekers trekken.

Voor wie hebben wij dit artikel over craft cms geschreven?

Het artikel over craft cms hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over craft cms in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals craft cms?

Wij schrijven over begrippen als craft cms om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

craft cms is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over craft cms in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals craft cms, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip craft cms in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van craft cms. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van craft cms op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende craft cms.

Het voorbeeld dat wij geven van craft cms , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over craft cms van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z