Consideration set

Klanten doorlopen (soms onbewust) een heel proces door bij het aanschaffen van een product of dienst. Onder andere een consideration set is hier onderdeel van. Wat is een consideration set en hoe haal je hier als bedrijf voordeel uit? We leggen het hier graag aan je uit!

Wat is consideration set?

Consideration set is een term om aan te geven dat een klant bepaalde merken meeneemt in het maken van een beslissing. Er is sprake van een selectie van merken, zonder dat hier informatie over is opgezocht. De term maakt onderdeel uit van de besluitvorming van een consument. 

Het maken van een aankoopbeslissing

Een klant doorloopt meerdere stappen om uiteindelijk over te gaan op het maken van een beslissing en het doen van een aankoop. Bij deze aankoopbeslissing is er sprake van een filtering op de prijs, het design, de smaak of het merk. Er zijn diverse zaken die meespelen in deze filtering, onder andere het aankoop verleden van een consument bij een bepaald merk of in een bepaalde prijsklasse. Heeft een consument in het verleden een waterkoker gekocht van een bepaald merk en is het gebruik hiervan goed bevallen? De kans is groot dat de consument weer kiest voor een waterkoker van hetzelfde merk, waardoor andere merken (van een andere prijsklasse) direct al geëlimineerd zijn.

Consideration set _ Begrippenlijst

De impact van consideration set op SEO

Consideration set heeft impact op de SEO van een website of pagina, maar niet direct. Als bedrijf of merk is het mogelijk handig om dit te gebruiken, zodat je het vertrouwen van de consument wint. Dit zorgt er weer voor dat je als bedrijf of merk een gevestigde naam krijgt en daardoor wellicht meer bezoekers krijgt op je website. Dit is van tevoren nooit te voorspellen, en daardoor is de impact van een consideration set op SEO niet direct heel groot.

Ons advies

Je hebt als bedrijf niet veel invloed op de consideration set. Wel is het mogelijk om te proberen hier je voordeel uit te behalen. We raden aan om op zoek te gaan naar een manier waarop je vertrouwen wint bij de consument door het gebruik van deze consideration set. Dit helpt bij het opbouwen van een merk.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat consideration set inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over consideration set geschreven?

Het artikel over consideration set hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over consideration set hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over consideration set in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals consideration set?

Wij schrijven over begrippen als consideration set om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Consideration set is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over consideration set en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip consideration set in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van consideration set. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van consideration set op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende consideration set.

Het voorbeeld dat wij geven van consideration set geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over consideration set van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z