Consideration set

Klanten doorlopen (soms onbewust) een heel proces door bij het aanschaffen van een product of dienst. Onder andere een consideration set is hier onderdeel van. Wat is een consideration set en hoe haal je hier als bedrijf voordeel uit? We leggen het hier graag aan je uit!

Wat is consideration set?

Consideration set is een term om aan te geven dat een klant bepaalde merken meeneemt in het maken van een beslissing. Er is sprake van een selectie van merken, zonder dat hier informatie over is opgezocht. De term maakt onderdeel uit van de besluitvorming van een consument. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het maken van een aankoopbeslissing

Een klant doorloopt meerdere stappen om uiteindelijk over te gaan op het maken van een beslissing en het doen van een aankoop. Bij deze aankoopbeslissing is er sprake van een filtering op de prijs, het design, de smaak of het merk. Er zijn diverse zaken die meespelen in deze filtering, onder andere het aankoop verleden van een consument bij een bepaald merk of in een bepaalde prijsklasse. Heeft een consument in het verleden een waterkoker gekocht van een bepaald merk en is het gebruik hiervan goed bevallen? De kans is groot dat de consument weer kiest voor een waterkoker van hetzelfde merk, waardoor andere merken (van een andere prijsklasse) direct al geëlimineerd zijn.

Consideration set _ Begrippenlijst

De impact van consideration set op SEO

Consideration set heeft impact op de SEO van een website of pagina, maar niet direct. Als bedrijf of merk is het mogelijk handig om dit te gebruiken, zodat je het vertrouwen van de consument wint. Dit zorgt er weer voor dat je als bedrijf of merk een gevestigde naam krijgt en daardoor wellicht meer bezoekers krijgt op je website. Dit is van tevoren nooit te voorspellen, en daardoor is de impact van een consideration set op SEO niet direct heel groot.

Ons advies

Je hebt als bedrijf niet veel invloed op de consideration set. Wel is het mogelijk om te proberen hier je voordeel uit te behalen. We raden aan om op zoek te gaan naar een manier waarop je vertrouwen wint bij de consument door het gebruik van deze consideration set. Dit helpt bij het opbouwen van een merk.

Veelgestelde vragen

Wat is de Consideration Set?

De consideration set is een set van merken die door een consument worden meegenomen op het moment dat deze een besluit neemt over het doen van een bepaalde aankoop. Het is meestal een vast lijstje van vertrouwde merken waar vrijwel altijd uit wordt gekozen, zonder dat er dan onderzoek is gedaan. We zien dit consumentengedrag vaak terug als er een enorme keuzemogelijkheid is zoals bijvoorbeeld in de supermarkten.

Wat is de impact van Consideration Set op SEO?

Consideration set heeft geen directe invloed op de SEO van een site. Bedrijven of merken kunnen hier wel handig gebruik van maken door in te spelen op het vertrouwen van de consumenten, om zodoende meer bezoekers te trekken.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z