Consideration set

Klanten doorlopen (soms onbewust) een heel proces door bij het aanschaffen van een product of dienst. Onder andere een consideration set is hier onderdeel van. Wat is een consideration set en hoe haal je hier als bedrijf voordeel uit? We leggen het hier graag aan je uit!

Wat is consideration set?

Consideration set is een term om aan te geven dat een klant bepaalde merken meeneemt in het maken van een beslissing. Er is sprake van een selectie van merken, zonder dat hier informatie over is opgezocht. De term maakt onderdeel uit van de besluitvorming van een consument. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het maken van een aankoopbeslissing

Een klant doorloopt meerdere stappen om uiteindelijk over te gaan op het maken van een beslissing en het doen van een aankoop. Bij deze aankoopbeslissing is er sprake van een filtering op de prijs, het design, de smaak of het merk. Er zijn diverse zaken die meespelen in deze filtering, onder andere het aankoop verleden van een consument bij een bepaald merk of in een bepaalde prijsklasse. Heeft een consument in het verleden een waterkoker gekocht van een bepaald merk en is het gebruik hiervan goed bevallen? De kans is groot dat de consument weer kiest voor een waterkoker van hetzelfde merk, waardoor andere merken (van een andere prijsklasse) direct al geëlimineerd zijn.

Consideration set _ Begrippenlijst

De impact van consideration set op SEO

Consideration set heeft impact op de SEO van een website of pagina, maar niet direct. Als bedrijf of merk is het mogelijk handig om dit te gebruiken, zodat je het vertrouwen van de consument wint. Dit zorgt er weer voor dat je als bedrijf of merk een gevestigde naam krijgt en daardoor wellicht meer bezoekers krijgt op je website. Dit is van tevoren nooit te voorspellen, en daardoor is de impact van een consideration set op SEO niet direct heel groot.

Ons advies

Je hebt als bedrijf niet veel invloed op de consideration set. Wel is het mogelijk om te proberen hier je voordeel uit te behalen. We raden aan om op zoek te gaan naar een manier waarop je vertrouwen wint bij de consument door het gebruik van deze consideration set. Dit helpt bij het opbouwen van een merk.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is de Consideration Set?

De consideration set is een set van merken die door een consument worden meegenomen op het moment dat deze een besluit neemt over het doen van een bepaalde aankoop. Het is meestal een vast lijstje van vertrouwde merken waar vrijwel altijd uit wordt gekozen, zonder dat er dan onderzoek is gedaan. We zien dit consumentengedrag vaak terug als er een enorme keuzemogelijkheid is zoals bijvoorbeeld in de supermarkten.

Wat is de impact van Consideration Set op SEO?

Consideration set heeft geen directe invloed op de SEO van een site. Bedrijven of merken kunnen hier wel handig gebruik van maken door in te spelen op het vertrouwen van de consumenten, om zodoende meer bezoekers te trekken.

Voor wie hebben wij dit artikel over consideration set geschreven?

Het artikel over consideration set hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over consideration set in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals consideration set?

Wij schrijven over begrippen als consideration set om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

consideration set is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over consideration set in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals consideration set, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip consideration set in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van consideration set. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van consideration set op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende consideration set.

Het voorbeeld dat wij geven van consideration set , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over consideration set van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z