Conceptstore

Een exclusief aanbod aanbieden of je publiek inspireren en je merk onder de aandacht brengen? Dit is mogelijk met een conceptstore. Wat is een conceptstore precies en wat zijn hierin jouw mogelijkheden? We leggen het begrip duidelijk aan je uit.

Wat is een conceptstore?

Een conceptstore is een winkel waar de primaire doelstelling niet is het verkopen van producten, maar vooral het bieden van een prettige winkelervaring aan de klant. Een conceptstore kent geen vaste vorm: het bestaat in verschillende vormen en kent diverse invullingen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo ziet een conceptstore eruit

Een conceptstore heeft vaak een andere inrichting dan een normale winkel. Zo staan de producten niet centraal: ze staan niet in het middelpunt, maar zijn ondergeschikt aan een visueel perspectief.

Het komt ook voor dat er wel een assortiment beschikbaar is, maar dat er ook andere activiteiten beschikbaar zijn in de winkel. Het belangrijkste doel van een conceptstore is mensen een goede shopervaring te bieden: het draait eerder om het nemen van tijd dan om snel producten te vinden en af te rekenen. Ook komt het voor dat een conceptstore alleen exclusieve producten verkoopt die elders niet verkrijgbaar zijn.

conceptstore

De impact van conceptstore op SEO

Een conceptstore heeft geen directe impact op de SEO van een website. Het gaat meestal om een winkel dat niet veel te maken heeft met de zoekmachine optimalisatie.

Wel zet een conceptstore mogelijk aan tot het bezoeken van de website, waardoor het aantal bezoekers op een site toeneemt. Andersom is zoekmachine optimalisatie ook van belang bij het hebben van een conceptstore. Je bent op deze manier online beter vindbaar.

Ons advies

We raden aan om voor een conceptstore te kiezen wanneer omzet draaien niet het belangrijkste doel is van de winkel. Het lijkt commercieel niet altijd de beste keuze, maar het is mogelijk wel een slimme manier om een merk neer te zetten. Ook als gevestigd merk is een conceptstore een interessante optie.Het hebben van een duidelijk concept is ook een must; denk dit van tevoren goed uit voordat je overgaat op het maken van concrete plannen.

Veelgestelde vragen

Wat is een Conceptstore?

Een conceptstore is een winkel zonder vaste formule. Je hebt ze dan ook in verschillende vormen. Het doel van een conceptstore is het realiseren van een voor de klant prettige winkelervaring. Omzet is hierbij van ondergeschikt belang.

Wat is de impact van Conceptstore op SEO?

Een conceptstore heeft in principe geen directe impact op de SEO van een webshop. Het gaat meestal om een fysieke winkel en die heeft niet zoveel te maken met SEO. Mocht de conceptstore ook een website hebben, kan er indirect wel weer invloed zijn. Een goede klantervaring zal tot meer verkeer naar de website leiden en dat is weer goed voor de SEO ervan.

Voor wie hebben wij dit artikel over conceptstore geschreven?

Het artikel over conceptstore hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over conceptstore in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals conceptstore?

Wij schrijven over begrippen als conceptstore om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

conceptstore is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over conceptstore in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals conceptstore, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip conceptstore in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van conceptstore. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van conceptstore op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende conceptstore.

Het voorbeeld dat wij geven van conceptstore , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over conceptstore van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z