Conceptstore

Een exclusief aanbod aanbieden of je publiek inspireren en je merk onder de aandacht brengen? Dit is mogelijk met een conceptstore. Wat is een conceptstore precies en wat zijn hierin jouw mogelijkheden? We leggen het begrip duidelijk aan je uit.

Wat is een conceptstore?

Een conceptstore is een winkel waar de primaire doelstelling niet is het verkopen van producten, maar vooral het bieden van een prettige winkelervaring aan de klant. Een conceptstore kent geen vaste vorm: het bestaat in verschillende vormen en kent diverse invullingen.

Zo ziet een conceptstore eruit

Een conceptstore heeft vaak een andere inrichting dan een normale winkel. Zo staan de producten niet centraal: ze staan niet in het middelpunt, maar zijn ondergeschikt aan een visueel perspectief.

Het komt ook voor dat er wel een assortiment beschikbaar is, maar dat er ook andere activiteiten beschikbaar zijn in de winkel. Het belangrijkste doel van een conceptstore is mensen een goede shopervaring te bieden: het draait eerder om het nemen van tijd dan om snel producten te vinden en af te rekenen. Ook komt het voor dat een conceptstore alleen exclusieve producten verkoopt die elders niet verkrijgbaar zijn.

conceptstore

De impact van conceptstore op SEO

Een conceptstore heeft geen directe impact op de SEO van een website. Het gaat meestal om een winkel dat niet veel te maken heeft met de zoekmachine optimalisatie.

Wel zet een conceptstore mogelijk aan tot het bezoeken van de website, waardoor het aantal bezoekers op een site toeneemt. Andersom is zoekmachine optimalisatie ook van belang bij het hebben van een conceptstore. Je bent op deze manier online beter vindbaar.

Ons advies

We raden aan om voor een conceptstore te kiezen wanneer omzet draaien niet het belangrijkste doel is van de winkel. Het lijkt commercieel niet altijd de beste keuze, maar het is mogelijk wel een slimme manier om een merk neer te zetten. Ook als gevestigd merk is een conceptstore een interessante optie.Het hebben van een duidelijk concept is ook een must; denk dit van tevoren goed uit voordat je overgaat op het maken van concrete plannen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat conceptstore inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over conceptstore geschreven?

Het artikel over conceptstore hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over conceptstore hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over conceptstore in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals conceptstore?

Wij schrijven over begrippen als conceptstore om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Conceptstore is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over conceptstore en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip conceptstore in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van conceptstore. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van conceptstore op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende conceptstore.

Het voorbeeld dat wij geven van conceptstore geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over conceptstore van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z