Community

De klant heeft veel invloed op hoe een bedrijf functioneert. En met het creëren van een community, heb je de mogelijkheid om een merk of organisatie positiever in beeld te laten komen. Wat is een community en hoe werkt dit in de praktijk? Dat leggen we hier aan je uit. 

Wat is een community?

Een community is een groep van personen die een gezamenlijke interesse hebben of samen een doelstelling delen. De komst van internet heeft de interpretatie van groepen verandert: data is beter meetbaar en dus is het mogelijk voor bedrijven hier gebruik van te maken voor commerciële doeleinden. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van een community in de praktijk

Iedereen maakt deel uit van gemeenschappen, ook wel bekend als communities. Dit is altijd al zo geweest en is ook nog steeds het geval. De invulling van een community is door de komst van internet wel veranderd. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk hier op in te spelen.

Wanneer gelijkgezinden in contact komen met elkaar, heeft dit mogelijk een positieve invloed op een merk of organisatie. Het is met een community ook mogelijk om contact te onderhouden met klanten. Dit gebeurt onder andere via social media. 

Community _ Begrippenlijst

De impact van community op SEO

Een community heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Wanneer je als bedrijf een community goed onderhoudt, is het zeker mogelijk dat je hier de vruchten van gaat plukken op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Je bouwt hiermee een vaste kring van klanten op die jouw website vaak bezoeken en terugkeren voor het doen van een aankoop. Dit zorgt ervoor dat een zoekmachine jouw website als relevant ziet. 

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van social media kanalen om de groei van een community te stimuleren. Via social media is het mogelijk om te communiceren met een community. Het creëren van een community is niet eenvoudig, het is slimmer om ergens op in te springen wat al leeft. Ook vanuit een marketingstrategie is het mogelijk dat een dergelijke groep ontstaat.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Community?

Een community is een groep mensen die samen een bepaalde doelstelling of interesse hebben. Door de opkomst van het internet is men hier anders naar gaan kijken. Doordat dat veel beter te meten is, kunnen bedrijven hier ook veel meer mee doen, ook op commercieel vlak.

Wat is de impact van Community op SEO?

Een community kan eventueel wel bepaalde impact op de SEO van jouw website hebben. Als je de contacten met een community op juiste wijze onderhoudt, zal dit zeker voordelen hebben voor de SEO. Je bouwt een vaste klantenkring op die ook regelmatig terugkeren en vaker een aankoop zullen doen. De relevantie van jouw site zal hierdoor toenemen en dat leidt weer tot een hogere ranking.

Voor wie hebben wij dit artikel over community geschreven?

Het artikel over community hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over community in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals community?

Wij schrijven over begrippen als community om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

community is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over community in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals community, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip community in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van community. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van community op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende community.

Het voorbeeld dat wij geven van community , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over community van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z