Commercial

Er zijn talloze manieren om een boodschap over te brengen aan het publiek. En een commercial is er hier één van. Wat is een commercial precies en welke mogelijkheden biedt deze vorm van reclame? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is een commercial?

Een commercial is een audiovisuele vorm van reclame. Het belangrijkste doel van een commercial is het aanzetten van een kijker of luisteraar tot actie. Onder andere de aankoop van een product is een van de mogelijke acties die voortkomen uit een commercial.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De mogelijkheden met een commercial

Overal om ons heen zien we reclames: niet alleen via folders en kranten, maar ook online en via radio en televisie. Als een reclame audiovisueel is, krijgt dit de naam commercial. Onder een commercial vallen onder andere radio- en tv reclames, maar ook reclame via een video op YouTube of een podcast.

Een belangrijk verschil tussen een online video commercial en tv-commercial is dat een online video vaak interactief is. Het komt bij commercials ook voor dat er sprake is van virale marketing: een boodschap verspreidt zich dan snel van persoon tot persoon en bereikt een zeer groot publiek.

commercial

De impact van een commercial op SEO

Een commercial heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Wel is het afhankelijk van het soort commercial: bij een online commercial via YouTube is het bijvoorbeeld mogelijk om direct naar een website door te klikken. Op deze manier krijg je meer traffic en conversie op de website: het is voor kijkers nog makkelijker om actie te ondernemen. Dit is bij een tv commercial mogelijk minder het geval.

Ons advies

Reclames zijn een mooie manier om de doelgroep aan te spreken en aan te zetten tot actie. Met audiovisuele media ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden.

We raden aan om een commercial te kiezen wanneer dit ook echt past bij de doelgroep die je wilt aanspreken. Ook de vorm van commercial is afhankelijk van de doelgroep. Een reclame via een podcast is vaak persoonlijk en minder strak; dit past mogelijk goed of juist niet goed bij jouw doelgroep. Zorg ervoor dat je jouw doelgroep kent om zo de juiste vorm van reclame toe te passen.

Veelgestelde vragen

Wat is een Commercial?

Een commercial is een bepaalde audiovisuele reclamevorm met als doel om de consument aan te zetten tot een bepaalde actie, zoals bijvoorbeeld de aankoop van een bepaald product.

Wat is de impact van Commercial op SEO?

De impact van een commercial is hangt af van het type. Een commercial die bijvoorbeeld op YouTube is te zien, kan van een link naar de website worden voorzien. Op deze manier zal je meer verkeer naar je website krijgen en betere resultaten behalen. Met een tv-commercial is dit natuurlijk niet mogelijk.

Voor wie hebben wij dit artikel over commercial geschreven?

Het artikel over commercial hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over commercial in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals commercial?

Wij schrijven over begrippen als commercial om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

commercial is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over commercial in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals commercial, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip commercial in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van commercial. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van commercial op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende commercial.

Het voorbeeld dat wij geven van commercial , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over commercial van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z