Commercial

Er zijn talloze manieren om een boodschap over te brengen aan het publiek. En een commercial is er hier één van. Wat is een commercial precies en welke mogelijkheden biedt deze vorm van reclame? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is een commercial?

Een commercial is een audiovisuele vorm van reclame. Het belangrijkste doel van een commercial is het aanzetten van een kijker of luisteraar tot actie. Onder andere de aankoop van een product is een van de mogelijke acties die voortkomen uit een commercial.

De mogelijkheden met een commercial

Overal om ons heen zien we reclames: niet alleen via folders en kranten, maar ook online en via radio en televisie. Als een reclame audiovisueel is, krijgt dit de naam commercial. Onder een commercial vallen onder andere radio- en tv reclames, maar ook reclame via een video op YouTube of een podcast.

Een belangrijk verschil tussen een online video commercial en tv-commercial is dat een online video vaak interactief is. Het komt bij commercials ook voor dat er sprake is van virale marketing: een boodschap verspreidt zich dan snel van persoon tot persoon en bereikt een zeer groot publiek.

commercial

De impact van een commercial op SEO

Een commercial heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Wel is het afhankelijk van het soort commercial: bij een online commercial via YouTube is het bijvoorbeeld mogelijk om direct naar een website door te klikken. Op deze manier krijg je meer traffic en conversie op de website: het is voor kijkers nog makkelijker om actie te ondernemen. Dit is bij een tv commercial mogelijk minder het geval.

Ons advies

Reclames zijn een mooie manier om de doelgroep aan te spreken en aan te zetten tot actie. Met audiovisuele media ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden.

We raden aan om een commercial te kiezen wanneer dit ook echt past bij de doelgroep die je wilt aanspreken. Ook de vorm van commercial is afhankelijk van de doelgroep. Een reclame via een podcast is vaak persoonlijk en minder strak; dit past mogelijk goed of juist niet goed bij jouw doelgroep. Zorg ervoor dat je jouw doelgroep kent om zo de juiste vorm van reclame toe te passen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat commercial inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over commercial geschreven?

Het artikel over commercial hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over commercial hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over commercial in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals commercial?

Wij schrijven over begrippen als commercial om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Commercial is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over commercial en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip commercial in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van commercial. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van commercial op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende commercial.

Het voorbeeld dat wij geven van commercial geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over commercial van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z