Colorpick Eyedropper

Een mooie kleur gezien op een site waar je de kleurcode van wil weten? Gebruik dan Colorpick Eyedropper. Hiermee selecteer je gemakkelijk een kleur op een webpagina. Zo zie je om welke kleur het precies gaat. Die kleur kun je dan gebruiken voor je eigen site. Of voor een ander digitaal project. 

Wat is Colorpick Eyedropper?

Colorpick Eyedropper is een extensie voor je browser. De extensie is beschikbaar voor verschillende browsers, waaronder Google Chrome en Mozilla Firefox. Het is een gratis extensie. Iedereen heeft dus de mogelijkheid hier gebruik van te maken. De extensie is niet ingewikkeld. Veel meer dan een kleur zien kun je er ook niet mee.  

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe en waar het werkt

De extensie is niet uitgebreid met talloze features en tools. Colorpick Eyedropper doet wat er nodig is. Niets meer en niets minder. De extensie werkt met screenshots om kleuren te kunnen bepalen. Wanneer je van tabs bent gewisseld in je browser, levert dit soms problemen op. Door te scrollen of op R te klikken los je dit op. Je gebruikt de R op je toetsenbord als zogenaamde resnap-knop.

Dan wordt er dus een nieuw screenshot gemaakt om kleuren te gaan bepalen. Colorpick Eyedropper werkt niet op pagina’s die beginnen met file:// of vergelijkbare dingen. 

Colorpick Eyedropper _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Colorpick Eyedropper heeft geen impact op de SEO. Zoekmachines hechten geen waarde aan kleuren of kleurcodes van websites. Wie daar wel waarde aan hechten, dat zijn je bezoekers. Een site met een kleur die het vervelend maakt om de site te lezen wordt bijvoorbeeld snel weggeklikt. Dat wil je voorkomen. Want bezoekersaantallen en de tijd die zij besteden op je site hebben wel weer invloed op de SEO. Een verre indirecte link tussen de extensie en SEO is zo wel te vinden. 

Ons advies

Het is een leuke extensie, maar ook niet noodzakelijk. Er zijn andere manieren om te achterhalen welke kleurcode je nodig hebt voor een kleur die je op een website tegenkomt. Bovendien zijn er veel issues met de extensie. De gebruikers zijn niet erg tevreden. Vaak moet Eyedropper of zelfs je browser opnieuw opgestart worden om te werken. 

Veelgestelde vragen

Wat is Colorpick Eyedropper?

Colorpick Eyedropper is een extensie die voor verschillende browsers gratis te downloaden is. Je kunt er mee achterhalen wat de kleurcode van bepaalde content is. Dit kan heel handig zijn, als je exact dezelfde kleur voor iets anders wilt gebruiken.

Wat is de impact van Colorpick Eyedropper op SEO?

Colorpick Eyedropper op heeft geen invloed op SEO. De zoekmachine let niet op kleuren. Indirect kan er wel een zekere invloed zijn. Consistent en goed kleur gebruik zal de gebruikerservaring bevorderen. Heb je dit niet goed voor elkaar, kan het gebeuren dat gebruikers jouw site gaan negeren.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z