Citymarketing

Net als bedrijven maken ook steden gebruik van marketing. Dit is op verschillende manieren mogelijk: er is vrijwel altijd sprake van citymarketing. Hier vind je een uitgebreide uitleg van het begrip.

Wat is citymarketing?

Citymarketing is een vorm van marketing waarbij er sprake is van een promotie van een stad. Dit is een manier voor een stad om zich op een bepaalde manier te profileren. Deze methode van marketing biedt kansen voor een stad, onder andere om toeristen te lokken. Er zijn ook vormen van citymarketing waarbij een stad bedrijven of sectoren verleid om zich in deze stad te vestigen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Concrete voorbeelden van citymarketing

Er zijn meerdere manieren waarop citymarketing plaatsvindt. Het gebruik van billboard reclames om een bezoek aan een stad aan te moedigen is een van de mogelijkheden. Citymarketing uit zich ook in andere zaken. Onder andere de manier waarop een stad zich (online) profileert is hier een voorbeeld van. Zo maakt de stad Eindhoven slim gebruik van de oorsprong van het bekende merk Philips in de stad: Eindhoven profileert zich als technologiestad. Ook andere steden maken op vergelijkbare manieren gebruik van citymarketing. 

Citymarketing _ Begrippenlijst

De impact van citymarketing op SEO

Citymarketing heeft geen direct invloed op de SEO van een website of pagina. Wel zorgt een goed uitgevoerde marketingcampagne mogelijk voor een toename van het aantal bezoekers op een gemeentelijke website. 

Het is ook mogelijk dat een stedelijke promotie zich vooral richt op een bepaalde sector of groep en als ondernemer maak je hier slim gebruik van; het is mogelijk om in te haken op het marketingplan van de stad.

Ons advies

Het gebruik van citymarketing komt veel voor en is voor een stad een slimme manier om bijvoorbeeld toeristen te trekken. Als bedrijf is het mogelijk om hierop in te haken. Dit is mogelijk een goede manier om jouw eigen marketing ook een boost te geven. We raden dan ook aan om hier gebruik van te maken indien dit mogelijk is. 

Veelgestelde vragen

Wat is Citymarketing?

Citymarketing is een marketingvorm waarbij er een bepaalde stad wordt gepromoot. Steden gebruiken dit om zichzelf op de kaart te zetten en om toeristen te trekken. Het kan ook worden gebruikt om bedrijven aan te trekken.

Wat is de impact van Citymarketing op SEO?

Citymarketing heeft geen impact de SEO van een site. Het zorgt er wel voor dat, mits de campagne goed is uitgevoerd, er meer bezoekers naar de website van de gemeente komen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z