Citymarketing

Net als bedrijven maken ook steden gebruik van marketing. Dit is op verschillende manieren mogelijk: er is vrijwel altijd sprake van citymarketing. Hier vind je een uitgebreide uitleg van het begrip.

Wat is citymarketing?

Citymarketing is een vorm van marketing waarbij er sprake is van een promotie van een stad. Dit is een manier voor een stad om zich op een bepaalde manier te profileren. Deze methode van marketing biedt kansen voor een stad, onder andere om toeristen te lokken. Er zijn ook vormen van citymarketing waarbij een stad bedrijven of sectoren verleid om zich in deze stad te vestigen.

Concrete voorbeelden van citymarketing

Er zijn meerdere manieren waarop citymarketing plaatsvindt. Het gebruik van billboard reclames om een bezoek aan een stad aan te moedigen is een van de mogelijkheden. Citymarketing uit zich ook in andere zaken. Onder andere de manier waarop een stad zich (online) profileert is hier een voorbeeld van. Zo maakt de stad Eindhoven slim gebruik van de oorsprong van het bekende merk Philips in de stad: Eindhoven profileert zich als technologiestad. Ook andere steden maken op vergelijkbare manieren gebruik van citymarketing. 

Citymarketing _ Begrippenlijst

De impact van citymarketing op SEO

Citymarketing heeft geen direct invloed op de SEO van een website of pagina. Wel zorgt een goed uitgevoerde marketingcampagne mogelijk voor een toename van het aantal bezoekers op een gemeentelijke website. 

Het is ook mogelijk dat een stedelijke promotie zich vooral richt op een bepaalde sector of groep en als ondernemer maak je hier slim gebruik van; het is mogelijk om in te haken op het marketingplan van de stad.

Ons advies

Het gebruik van citymarketing komt veel voor en is voor een stad een slimme manier om bijvoorbeeld toeristen te trekken. Als bedrijf is het mogelijk om hierop in te haken. Dit is mogelijk een goede manier om jouw eigen marketing ook een boost te geven. We raden dan ook aan om hier gebruik van te maken indien dit mogelijk is. 

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat citymarketing inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over citymarketing geschreven?

Het artikel over citymarketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over citymarketing hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over citymarketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals citymarketing?

Wij schrijven over begrippen als citymarketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Citymarketing is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over citymarketing en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip citymarketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van citymarketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van citymarketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende citymarketing.

Het voorbeeld dat wij geven van citymarketing geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over citymarketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z