Citymarketing

Net als bedrijven maken ook steden gebruik van marketing. Dit is op verschillende manieren mogelijk: er is vrijwel altijd sprake van citymarketing. Hier vind je een uitgebreide uitleg van het begrip.

Wat is citymarketing?

Citymarketing is een vorm van marketing waarbij er sprake is van een promotie van een stad. Dit is een manier voor een stad om zich op een bepaalde manier te profileren. Deze methode van marketing biedt kansen voor een stad, onder andere om toeristen te lokken. Er zijn ook vormen van citymarketing waarbij een stad bedrijven of sectoren verleid om zich in deze stad te vestigen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Concrete voorbeelden van citymarketing

Er zijn meerdere manieren waarop citymarketing plaatsvindt. Het gebruik van billboard reclames om een bezoek aan een stad aan te moedigen is een van de mogelijkheden. Citymarketing uit zich ook in andere zaken. Onder andere de manier waarop een stad zich (online) profileert is hier een voorbeeld van. Zo maakt de stad Eindhoven slim gebruik van de oorsprong van het bekende merk Philips in de stad: Eindhoven profileert zich als technologiestad. Ook andere steden maken op vergelijkbare manieren gebruik van citymarketing. 

Citymarketing _ Begrippenlijst

De impact van citymarketing op SEO

Citymarketing heeft geen direct invloed op de SEO van een website of pagina. Wel zorgt een goed uitgevoerde marketingcampagne mogelijk voor een toename van het aantal bezoekers op een gemeentelijke website. 

Het is ook mogelijk dat een stedelijke promotie zich vooral richt op een bepaalde sector of groep en als ondernemer maak je hier slim gebruik van; het is mogelijk om in te haken op het marketingplan van de stad.

Ons advies

Het gebruik van citymarketing komt veel voor en is voor een stad een slimme manier om bijvoorbeeld toeristen te trekken. Als bedrijf is het mogelijk om hierop in te haken. Dit is mogelijk een goede manier om jouw eigen marketing ook een boost te geven. We raden dan ook aan om hier gebruik van te maken indien dit mogelijk is. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Citymarketing?

Citymarketing is een marketingvorm waarbij er een bepaalde stad wordt gepromoot. Steden gebruiken dit om zichzelf op de kaart te zetten en om toeristen te trekken. Het kan ook worden gebruikt om bedrijven aan te trekken.

Wat is de impact van Citymarketing op SEO?

Citymarketing heeft geen impact de SEO van een site. Het zorgt er wel voor dat, mits de campagne goed is uitgevoerd, er meer bezoekers naar de website van de gemeente komen.

Voor wie hebben wij dit artikel over citymarketing geschreven?

Het artikel over citymarketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over citymarketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals citymarketing?

Wij schrijven over begrippen als citymarketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

citymarketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over citymarketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals citymarketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip citymarketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van citymarketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van citymarketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende citymarketing.

Het voorbeeld dat wij geven van citymarketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over citymarketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z