Citaat

Er zijn door de jaren heen heel wat bekende figuren geweest die tal van beroemde uitspraken op hun naam hebben staan. Het is zeker goed mogelijk om dit als citaat te gebruiken. Wat is een citaat en wat zijn de voordelen van citaten gebruiken? Dat lees je hier! 

Wat is een citaat?

Een citaat is een uitspraak van een persoon die een ander persoon gebruikt in een publicatie of gesprek. Citeren is het letterlijk overnemen van een tekst of formulering. Het is daarmee iets anders dan paraferen, waarbij een auteur een bepaalde tekst in eigen woorden opschrijft.  

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De regels bij het gebruiken van een citaat

Het gebruik van citaten is mogelijk slim, omdat je hiermee een bekend persoon aanhaalt die een bepaalde bekendheid heeft bij een doelgroep. Het is wel altijd belangrijk om de bron te vermelden, omdat er anders sprake is van het schenden van citaatrecht.

Je hebt geen toestemming nodig, maar het toepassen van bronvermelding is wel belangrijk. Een citaat toepassen op een website of pagina biedt mogelijkheden: het vergroot mogelijk de geloofwaardigheid van een tekst.

Citaat _ Begrippenlijst

De impact van een citaat op SEO

Een citaat heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. De kans is klein dat het gebruik van een citaat ervoor zorgt dat bezoekers langer op je website blijven of sneller een aankoop doen, maar dit is wel mogelijk. Citaten van bekende figuren hebben een bepaalde waarde en dit is dan ook zeker bruikbaar. 

Ons advies

Een tekst op een website of pagina aantrekkelijker maken is goed mogelijk met een citaat. Er zijn dan ook genoeg citaten die je voor jouw website kunt gebruiken. 

We raden aan om gebruik te maken van een citaat wanneer dit de tekst ten goede komt. Op deze manier is het zeker mogelijk dat de geloofwaardigheid van een tekst stijgt. Het is daarnaast belangrijk om niet te veel citaten te gebruiken, dit werkt juist weer averechts.

Veelgestelde vragen

Wat is een Citaat?

Een citaat is de uitspraak die door een bepaald persoon is gedaan en vervolgens door iemand anders wordt gebruikt in een bepaald artikel of gesprek. Hierbij neem je tekst letterlijk over en vermeld je ook dat het om een citaat gaat. Dit is dus niet hetzelfde als paraferen. Hierbij vertelt de auteur het namelijk in eigen woorden.

Wat is de impact van Citaat op SEO?

In feite is er geen impact op SEO. Mensen zullen langer op jouw site blijven of producten aanschaffen vanwege het feit dat je citaten op jouw site vermeld. Citaten van bekende personen kunnen mensen wel interessant vinden. Zorg dat citaten relevant en geloofwaardig zijn en overdrijf er niet mee.

Voor wie hebben wij dit artikel over citaat geschreven?

Het artikel over citaat hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over citaat in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals citaat?

Wij schrijven over begrippen als citaat om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

citaat is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over citaat in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals citaat, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip citaat in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van citaat. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van citaat op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende citaat.

Het voorbeeld dat wij geven van citaat , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over citaat van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z