Cashback

Er zijn heel wat manieren waarop het inzetten van een aantrekkelijke actie klanten trekt om zo de conversie te verhogen. Cashback is een van de manieren waarop dit mogelijk is. Wat is cashback en hoe werkt dit in de praktijk? Dat lees je hier!

Wat is cashback?

Cashback is een term dat meerdere betekenissen heeft. Het staat voor een contante betaling bij aanschaf van een product, een actie waar het bedrijf na aanschaf geld uitkeert of het retour geven van geld op creditcard aankopen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van cashback in de praktijk

Bedrijven maken gebruik van cashback om op deze manier de conversie te verhogen. Kortingen, acties en het uitgeven van bonnen zijn hier een voorbeeld van. Cashback acties komen voornamelijk terug bij de aanschaf van duurdere producten. Denk hierbij aan huishoudelijke apparaten: de klant koopt hierbij een product voor de normale prijs en krijgt daarna een bedrag teruggestort. Cashback heeft een psychologisch effect, gezien het voor klanten meer tijd en moeite kost, maar het idee van geld terugkrijgen zwaarder weegt.

cashback

De impact van cashback op SEO

Cashback geeft geen directe impact op de SEO van een website.

Indirect heeft cashback wel positieve gevolgen voor jouw bedrijf of merk. Wanneer mensen tevreden zijn over een actie en hier uitingen over doen op social media, krijgt jouw bedrijf hierdoor bekendheid. Dit draagt bij aan de vindbaarheid van jouw website of de toename van het aantal bezoekers. Ook zorgt een actie met cashback  voor meer traffic op jouw website wanneer je ervoor kiest om hiermee te adverteren op social media of andere websites.

Ons advies

Een actie met cashback heeft mogelijk positieve gevolgen: het stimuleert bijvoorbeeld de verkoop van een bepaald product. We raden aan om te kijken naar mogelijkheden met cashback. Het hoeft niet altijd een actie te zijn, het is ook mogelijk om het als promotie te gebruiken. De klant krijgt interesse in het aanbod op jouw website. Cashback is een goede manier  om de aandacht van potentiële klanten te trekken.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Cashback?

Cashback is de naam van een reclameactie waarbij de leverancier of fabrikant na aankoop van een product een bepaald bedrag terugstort op jouw rekening.

Wat is de impact van Cashback op SEO?

Er is geen directe impact van cashback op SEO. Doordat mensen enthousiast over de actie zijn, krijgt je bedrijf wel meer aandacht. En dit zal dus weer leiden tot meer verkeer naar jouw site en wellicht ook een hogere conversie.

Voor wie hebben wij dit artikel over cashback geschreven?

Het artikel over cashback hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over cashback in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals cashback?

Wij schrijven over begrippen als cashback om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

cashback is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over cashback in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals cashback, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip cashback in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van cashback. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van cashback op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende cashback.

Het voorbeeld dat wij geven van cashback , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over cashback van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z