Cashback

Er zijn heel wat manieren waarop het inzetten van een aantrekkelijke actie klanten trekt om zo de conversie te verhogen. Cashback is een van de manieren waarop dit mogelijk is. Wat is cashback en hoe werkt dit in de praktijk? Dat lees je hier!

Wat is cashback?

Cashback is een term dat meerdere betekenissen heeft. Het staat voor een contante betaling bij aanschaf van een product, een actie waar het bedrijf na aanschaf geld uitkeert of het retour geven van geld op creditcard aankopen.

Het gebruik van cashback in de praktijk

Bedrijven maken gebruik van cashback om op deze manier de conversie te verhogen. Kortingen, acties en het uitgeven van bonnen zijn hier een voorbeeld van. Cashback acties komen voornamelijk terug bij de aanschaf van duurdere producten. Denk hierbij aan huishoudelijke apparaten: de klant koopt hierbij een product voor de normale prijs en krijgt daarna een bedrag teruggestort. Cashback heeft een psychologisch effect, gezien het voor klanten meer tijd en moeite kost, maar het idee van geld terugkrijgen zwaarder weegt.

cashback

De impact van cashback op SEO

Cashback geeft geen directe impact op de SEO van een website.

Indirect heeft cashback wel positieve gevolgen voor jouw bedrijf of merk. Wanneer mensen tevreden zijn over een actie en hier uitingen over doen op social media, krijgt jouw bedrijf hierdoor bekendheid. Dit draagt bij aan de vindbaarheid van jouw website of de toename van het aantal bezoekers. Ook zorgt een actie met cashback  voor meer traffic op jouw website wanneer je ervoor kiest om hiermee te adverteren op social media of andere websites.

Ons advies

Een actie met cashback heeft mogelijk positieve gevolgen: het stimuleert bijvoorbeeld de verkoop van een bepaald product. We raden aan om te kijken naar mogelijkheden met cashback. Het hoeft niet altijd een actie te zijn, het is ook mogelijk om het als promotie te gebruiken. De klant krijgt interesse in het aanbod op jouw website. Cashback is een goede manier  om de aandacht van potentiële klanten te trekken.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat cashback inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over cashback geschreven?

Het artikel over cashback hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over cashback hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over cashback in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals cashback?

Wij schrijven over begrippen als cashback om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Cashback is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over cashback en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip cashback in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van cashback. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van cashback op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende cashback.

Het voorbeeld dat wij geven van cashback geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over cashback van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z