Caption

Als bedrijf doe je er alles aan om een bezoek op je website zo aangenaam mogelijk te maken voor je bezoekers. Alles moet kloppen, tot in de kleinste puntjes. Zelfs je foto’s moeten zijn voorzien van een goede caption. Wat is een caption en hoe werkt dit precies? We bespreken het begrip hier uitgebreid. 

Wat is caption?

Caption is een ander woord voor onderschrift. Je vindt een caption onderaan een afbeelding in een tijdschrift of op een webpagina. Het komt ook voor bij andere media. Een caption geeft vaak aanvullende informatie over een afbeelding, maar staat hier mogelijk ook volledig vrij van. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo schrijf je een goede caption

Een foto zegt heel veel, maar soms is het wel prettig wanneer er een tekst bij staat die wat context geeft. Het is bij een afbeelding niet altijd helemaal duidelijk wat de betekenis is: daarom is een onderschrift belangrijk om dit aan te duiden. Een kleine tekstregel onder een foto in een tijdschrift is hier een voorbeeld van. Maar je vindt captions ook terug onder foto’s op Instagram.

Een caption lijkt niet heel belangrijk, maar het zorgt wel degelijk voor toegevoegde waarde. Daarom is het slim om een goede caption te schrijven, zodat lezers hier gelijk een stukje duidelijkheid uit halen. Een caption is kort maar krachtig, maakt de relevantie van een afbeelding duidelijk en biedt meerwaarde voor de lezer of bezoeker.

Caption _ Begrippenlijst

De impact van caption op SEO

Een caption heeft niet direct veel invloed op de SEO van een website of pagina, maar draagt hier mogelijk indirect aan bij. Wanneer een caption goed is uitgevoerd, zorgt dit ervoor dat een bezoeker duidelijkheid krijgt over een bepaald onderwerp en hierdoor langer op een website blijft. Daarnaast is het mogelijk om relevante keywords in de caption te gebruiken, waardoor het zeker belangrijk is voor de zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

Er zijn heel wat zaken om rekening mee te houden wanneer je een eigen bedrijf hebt. Zelfs de kleinste zaken als een caption zijn erg belangrijk. 

We raden aan om captions te gebruiken op je website, maar ook op de social media accounts van je bedrijf. Op deze manier is het mogelijk snel en duidelijke informatie te bieden aan de lezer. Met het lezen van de caption creëer je meteen meer duidelijkheid over een afbeelding. Dit zorgt voor een aangename gebruikerservaring op je website.

Veelgestelde vragen

Wat is caption?

Het woord is een ander woord voor onderschrift. Een caption kan je vinden vaak onderaan een afbeelding. Een caption vind je geregeld in een tijdschrift of bijvoorbeeld op een website. Je kunt een caption ook aantreffen op andere media. Een caption zal je vaak aanvullende informatie geven over een afbeelding.

Wat is de impact van Caption op SEO?

Het heeft niet direct invloed op de SEO van een website. Een caption draagt indirect er aan bij. Is een caption goed uitgevoerd dan zal een bezoeker duidelijkheid krijgen over een bepaald onderwerp. De bezoeker zal hierdoor langer verblijven op jou website. Je kunt relevante keywords in de caption gebruiken.

Voor wie hebben wij dit artikel over caption geschreven?

Het artikel over caption hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over caption in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals caption?

Wij schrijven over begrippen als caption om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

caption is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over caption in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals caption, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip caption in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van caption. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van caption op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende caption.

Het voorbeeld dat wij geven van caption , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over caption van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z