Buzz marketing

Is het belangrijkste doel van je campagne niet om iets te verkopen, maar om iets onder de aandacht te krijgen? Dan maak je gebruik van buzz marketing. Wat is buzz marketing precies en wat heb je hier aan om je SEO te verbeteren? Dat leggen we hier graag aan je uit.

Wat is buzz marketing?

Buzz marketing is een vorm van marketing waarbij alles draait om het onder de aandacht brengen van een product, dienst of specifieke boodschap. De aandacht ligt niet perse op de verkoop, maar meer op de boodschap. Verkoop is mogelijk wel een resultaat van buzz marketing.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De rol van social media in buzz marketing

Je zet buzz marketing in op het moment dat het overbrengen van de boodschap het belangrijkste doel van een campagne is. De nadruk ligt niet op de verkoop, maar op het aanzetten van sociale interactie. Buzz marketing is een onderdeel van viral marketing waarbij de focus ligt op het creëren van discussie.

Social media is een belangrijke speler in het verspreiden van een boodschap met buzz marketing. Maar ook het verspreiden van persoon tot persoon zoals bij viral marketing speelt een belangrijke rol.

buzz marketing

De impact van buzz marketing op SEO

Buzz marketing heeft geen directe impact op de SEO van een website. Is er sprake van succesvolle buzz marketing? Een boodschap komt dan aan bij het publiek en zet aan tot interactie. Je bedrijf of een bepaald product krijgt veel aandacht en je website krijgt dan ook meer bezoekers.

Een side-effect van buzz marketing is dat de verkoop van een product of dienst ook een boost krijgt. Ook dit heeft indirecte invloed op de SEO van een website of pagina. Andersom is optimalisatie van een website voor de zoekmachine mogelijk ook een extra impuls voor een succesvolle buzz marketing campagne.

Ons advies

Een buzz marketing campagne is mogelijk erg succesvol voor een product of merk. Wel is er, net als bij viral marketing, geen garantie voor succes. Je bent hiervoor afhankelijk van het publiek en het gebruik van social media kanalen.

We raden aan om te kiezen voor buzz marketing wanneer verkoop niet je hoogste doel is. Op deze manier is een campagne mogelijk erg succesvol: het verkoop van een product is dan een bijkomend voordeel.

Veelgestelde vragen

Wat is Buzz Marketing?

Bij Buzz marketing ligt de focus op het onder de aandacht brengen van een bepaalde boodschap, dienst of product. Bij deze marketing ligt de aandacht dus niet per definitie op de verkoop, maar veel meer op de inhoud en de boodschap die je wilt vertellen.

Wat is de impact van Buzz Marketing op SEO?

Buzz marketing op zich zal geen directe impact hebben op jouw SEO. Als je een goede en succesvolle buzz marketingcampagne hebt, dan zorgt dit wel tot een bepaalde interactie. Dit kan ervoor zorgen dat er meer bezoekers naar jouw website komen wat uiteindelijk tot betere resultaten zal leiden.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z