Buzz marketing

Is het belangrijkste doel van je campagne niet om iets te verkopen, maar om iets onder de aandacht te krijgen? Dan maak je gebruik van buzz marketing. Wat is buzz marketing precies en wat heb je hier aan om je SEO te verbeteren? Dat leggen we hier graag aan je uit.

Wat is buzz marketing?

Buzz marketing is een vorm van marketing waarbij alles draait om het onder de aandacht brengen van een product, dienst of specifieke boodschap. De aandacht ligt niet perse op de verkoop, maar meer op de boodschap. Verkoop is mogelijk wel een resultaat van buzz marketing.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De rol van social media in buzz marketing

Je zet buzz marketing in op het moment dat het overbrengen van de boodschap het belangrijkste doel van een campagne is. De nadruk ligt niet op de verkoop, maar op het aanzetten van sociale interactie. Buzz marketing is een onderdeel van viral marketing waarbij de focus ligt op het creëren van discussie.

Social media is een belangrijke speler in het verspreiden van een boodschap met buzz marketing. Maar ook het verspreiden van persoon tot persoon zoals bij viral marketing speelt een belangrijke rol.

buzz marketing

De impact van buzz marketing op SEO

Buzz marketing heeft geen directe impact op de SEO van een website. Is er sprake van succesvolle buzz marketing? Een boodschap komt dan aan bij het publiek en zet aan tot interactie. Je bedrijf of een bepaald product krijgt veel aandacht en je website krijgt dan ook meer bezoekers.

Een side-effect van buzz marketing is dat de verkoop van een product of dienst ook een boost krijgt. Ook dit heeft indirecte invloed op de SEO van een website of pagina. Andersom is optimalisatie van een website voor de zoekmachine mogelijk ook een extra impuls voor een succesvolle buzz marketing campagne.

Ons advies

Een buzz marketing campagne is mogelijk erg succesvol voor een product of merk. Wel is er, net als bij viral marketing, geen garantie voor succes. Je bent hiervoor afhankelijk van het publiek en het gebruik van social media kanalen.

We raden aan om te kiezen voor buzz marketing wanneer verkoop niet je hoogste doel is. Op deze manier is een campagne mogelijk erg succesvol: het verkoop van een product is dan een bijkomend voordeel.

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Buzz Marketing?

Bij Buzz marketing ligt de focus op het onder de aandacht brengen van een bepaalde boodschap, dienst of product. Bij deze marketing ligt de aandacht dus niet per definitie op de verkoop, maar veel meer op de inhoud en de boodschap die je wilt vertellen.

Wat is de impact van Buzz Marketing op SEO?

Buzz marketing op zich zal geen directe impact hebben op jouw SEO. Als je een goede en succesvolle buzz marketingcampagne hebt, dan zorgt dit wel tot een bepaalde interactie. Dit kan ervoor zorgen dat er meer bezoekers naar jouw website komen wat uiteindelijk tot betere resultaten zal leiden.

Voor wie hebben wij dit artikel over buzz marketing geschreven?

Het artikel over buzz marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over buzz marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals buzz marketing?

Wij schrijven over begrippen als buzz marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

buzz marketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over buzz marketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals buzz marketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip buzz marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van buzz marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van buzz marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende buzz marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van buzz marketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over buzz marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z