Buzz marketing

Is het belangrijkste doel van je campagne niet om iets te verkopen, maar om iets onder de aandacht te krijgen? Dan maak je gebruik van buzz marketing. Wat is buzz marketing precies en wat heb je hier aan om je SEO te verbeteren? Dat leggen we hier graag aan je uit.

Wat is buzz marketing?

Buzz marketing is een vorm van marketing waarbij alles draait om het onder de aandacht brengen van een product, dienst of specifieke boodschap. De aandacht ligt niet perse op de verkoop, maar meer op de boodschap. Verkoop is mogelijk wel een resultaat van buzz marketing.

De rol van social media in buzz marketing

Je zet buzz marketing in op het moment dat het overbrengen van de boodschap het belangrijkste doel van een campagne is. De nadruk ligt niet op de verkoop, maar op het aanzetten van sociale interactie. Buzz marketing is een onderdeel van viral marketing waarbij de focus ligt op het creëren van discussie.

Social media is een belangrijke speler in het verspreiden van een boodschap met buzz marketing. Maar ook het verspreiden van persoon tot persoon zoals bij viral marketing speelt een belangrijke rol.

buzz marketing

De impact van buzz marketing op SEO

Buzz marketing heeft geen directe impact op de SEO van een website. Is er sprake van succesvolle buzz marketing? Een boodschap komt dan aan bij het publiek en zet aan tot interactie. Je bedrijf of een bepaald product krijgt veel aandacht en je website krijgt dan ook meer bezoekers.

Een side-effect van buzz marketing is dat de verkoop van een product of dienst ook een boost krijgt. Ook dit heeft indirecte invloed op de SEO van een website of pagina. Andersom is optimalisatie van een website voor de zoekmachine mogelijk ook een extra impuls voor een succesvolle buzz marketing campagne.

Ons advies

Een buzz marketing campagne is mogelijk erg succesvol voor een product of merk. Wel is er, net als bij viral marketing, geen garantie voor succes. Je bent hiervoor afhankelijk van het publiek en het gebruik van social media kanalen.

We raden aan om te kiezen voor buzz marketing wanneer verkoop niet je hoogste doel is. Op deze manier is een campagne mogelijk erg succesvol: het verkoop van een product is dan een bijkomend voordeel.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat buzz marketing inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over buzz marketing geschreven?

Het artikel over buzz marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over buzz marketing hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over buzz marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals buzz marketing?

Wij schrijven over begrippen als buzz marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Buzz marketing is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over buzz marketing en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip buzz marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van buzz marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van buzz marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende buzz marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van buzz marketing geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over buzz marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z