Business Plan

Wil je aan de slag gaan met een eigen bedrijfje? Dan heb je in ieder geval een businessplan nodig. Wat is een businessplan en wat staat hier allemaal in? Dit lees je allemaal terug op deze pagina, waar we dit begrip aan je uitleggen.

Wat is een businessplan?

Een businessplan is een plan voor het starten van een onderneming. Je beschrijft hierin onder andere de doelen, maar ook de markt en het aanpakken van de marketing. Ook is het nodig om een financieel plan te maken, zodat je een goede en heldere start maakt.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De onderdelen van een goed businessplan

Een bedrijf starten is voor iedereen mogelijk, maar het is wel belangrijk om te weten waar je aan begint en of bepaalde doelen haalbaar zijn. Daarom is het slim om een ondernemingsplan of een businessplan op te stellen. Deze is heel gemakkelijk te maken in een aantal stappen:

  1. Bepaal het doel van je onderneming en waarom klanten jou nodig hebben;
  2. Beschrijf waarom jouw bedrijf zich onderscheidt van de rest en toegevoegde waarde heeft;
  3. Bepaal de relevantie van je bedrijf;
  4. Doe een marktonderzoek en stel een marketingplan op, doe ook een concurrentieanalyse;
  5. Beschrijf het product of de dienst dat je gaat verkopen;
  6. Beschrijf de verwachte omzet, de prijs, de potentiële klanten en het verkoopmodel.
Business Plan _ Begrippenlijst

De impact van businessplan op SEO

Een businessplan zelf heeft niet heel veel impact op de SEO van een website of pagina, maar het is wel belangrijk om een helder plan te hebben. Op deze manier start je goed, heb je jouw doelstellingen helder in beeld en maak je de juiste beslissingen. Dit draagt zeker bij aan het succes van je bedrijf. 

Ons advies

Ga je een nieuw bedrijf starten? Dan is het altijd aan te raden om een website te (laten) maken. Vrijwel iedereen is online aanwezig en waarschijnlijk ook jouw doelgroep. Een goed werkende en geoptimaliseerde website zorgt voor een succesvolle onderneming. 

We raden aan om hulp te vinden bij het starten van een website en het opstellen van een marketingplan. Hierdoor weet je zeker dat je heldere en haalbare doelen stelt en is het meteen mogelijk hiermee aan de slag te gaan.

Veelgestelde vragen

Wat is een businessplan?

Een businessplan wordt opgesteld als je van plan bent om een onderneming te starten. In het businessplan beschrijf je de doelen en een financieel plan. Het aanpakken van de marketing en de markt kunnen nuttig zijn dat die in het business plan staan. Een businessplan geeft jou een goede start.

Wat is de impact van Businessplan op SEO?

De SEO van een website of pagina heeft niet veel impact op een businessplan. Als je een onderneming wilt starten dan is het belangrijk om een goed plan te hebben. Het zorgt ervoor dat je een goede start kunt maken met je onderneming. Een goede start draagt bij aan succes.

Voor wie hebben wij dit artikel over business plan geschreven?

Het artikel over business plan hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over business plan in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals business plan?

Wij schrijven over begrippen als business plan om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

business plan is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over business plan in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals business plan, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip business plan in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van business plan. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van business plan op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende business plan.

Het voorbeeld dat wij geven van business plan , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over business plan van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z