Business 2 business

Bij de meeste bedrijven is er sprake van transacties tussen het bedrijf en de consument, ook wel business 2 consumer (B2C) genoemd. Het is echter ook mogelijk dat er sprake is van business 2 business. Wat is dit precies en wat is de impact hiervan op de SEO van een website of pagina? Dat lees je hier. 

Wat is business 2 business?

Business 2 business is een term dat staat voor de levering van diensten en producten tussen twee bedrijven. Business 2 business heeft de afkorting B2B. Er is dus geen sprake van een wisselwerking tussen een bedrijf en een consument, maar tussen twee bedrijven. Als bedrijf heb je mogelijk onderdelen van producten nodig om deze aan de klant aan te bieden. Als tuincentrum neem je planten af van de kwekerij. Hierbij is sprake van business 2 business. Er zijn nog veel meer branches waarbij hier veel sprake van is. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Waarom bedrijven bewust kiezen voor B2B

Er zijn bedrijven die alleen kiezen voor business 2 business en niet voor verkoop aan consumenten. Dit is mogelijk een bewuste keuze; omdat de inspanningen hierbij groter zijn dan de opbrengsten. Daarnaast zijn consumenten vaak beter beschermd en dit biedt mogelijk nadelen. Online is het zeer gemakkelijk om zakelijke transacties te verrichten: het is mogelijk om je webshop hier volledig naar in te richten. Wanneer een bedrijf zowel aan bedrijven als consumenten levert, is het mogelijk dat de transacties gescheiden blijven.

B2B _ Begrippenlijst

De impact van business 2 business op SEO

Business 2 business heeft zeker impact op de SEO van een website. Het inrichten van een webshop speelt hierbij een grote rol. Een goede toepassing biedt de mogelijkheid om de conversie te optimaliseren. In zekere zin zorgt een goede SEO er ook voor dat de marketing en verkoop van business 2 business zo goed mogelijk verloopt.

Ons advies

Er zijn zeker manieren waarop business 2 business een slimme zet is voor een bedrijf. Het is dan ook belangrijk om vooraf de juiste strategie te bepalen. Wil je alleen leveren aan andere bedrijven of ook aan de consument? Een goede marketing en verkoopstrategie is hierbij onmisbaar. 

We raden aan om je te verdiepen in de mogelijkheden van business 2 business en business 2 consumer. Er zijn zeker manieren om de conversie in beide gevallen te optimaliseren. Vraag je opties na bij een marketingbureau om zo de juiste strategie te bepalen.

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Business 2 Business?

Business 2 business, vaak afgekort met B2B is een marketingterm die betrekking heeft op de levering van producten of diensten tussen twee verschillende bedrijven. Het gaat vaak dan om het toeleveringen van bepaalde onderdelen of producten die het andere bedrijf dan weer gebruikt voor de verkoop aan consument.

Wat is de impact van Business 2 Business op SEO?

Business 2 business heeft ook impact op de SEO van een site. Het geeft je de mogelijkheid om de conversie verder te optimaliseren en zorgt ervoor dat de handel goed verloopt.

Voor wie hebben wij dit artikel over business 2 business geschreven?

Het artikel over business 2 business hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over business 2 business in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals business 2 business?

Wij schrijven over begrippen als business 2 business om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

business 2 business is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over business 2 business in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals business 2 business, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip business 2 business in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van business 2 business. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van business 2 business op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende business 2 business.

Het voorbeeld dat wij geven van business 2 business , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over business 2 business van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z