Business 2 business

Bij de meeste bedrijven is er sprake van transacties tussen het bedrijf en de consument, ook wel business 2 consumer (B2C) genoemd. Het is echter ook mogelijk dat er sprake is van business 2 business. Wat is dit precies en wat is de impact hiervan op de SEO van een website of pagina? Dat lees je hier. 

Wat is business 2 business?

Business 2 business is een term dat staat voor de levering van diensten en producten tussen twee bedrijven. Business 2 business heeft de afkorting B2B. Er is dus geen sprake van een wisselwerking tussen een bedrijf en een consument, maar tussen twee bedrijven. Als bedrijf heb je mogelijk onderdelen van producten nodig om deze aan de klant aan te bieden. Als tuincentrum neem je planten af van de kwekerij. Hierbij is sprake van business 2 business. Er zijn nog veel meer branches waarbij hier veel sprake van is. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Waarom bedrijven bewust kiezen voor B2B

Er zijn bedrijven die alleen kiezen voor business 2 business en niet voor verkoop aan consumenten. Dit is mogelijk een bewuste keuze; omdat de inspanningen hierbij groter zijn dan de opbrengsten. Daarnaast zijn consumenten vaak beter beschermd en dit biedt mogelijk nadelen. Online is het zeer gemakkelijk om zakelijke transacties te verrichten: het is mogelijk om je webshop hier volledig naar in te richten. Wanneer een bedrijf zowel aan bedrijven als consumenten levert, is het mogelijk dat de transacties gescheiden blijven.

B2B _ Begrippenlijst

De impact van business 2 business op SEO

Business 2 business heeft zeker impact op de SEO van een website. Het inrichten van een webshop speelt hierbij een grote rol. Een goede toepassing biedt de mogelijkheid om de conversie te optimaliseren. In zekere zin zorgt een goede SEO er ook voor dat de marketing en verkoop van business 2 business zo goed mogelijk verloopt.

Ons advies

Er zijn zeker manieren waarop business 2 business een slimme zet is voor een bedrijf. Het is dan ook belangrijk om vooraf de juiste strategie te bepalen. Wil je alleen leveren aan andere bedrijven of ook aan de consument? Een goede marketing en verkoopstrategie is hierbij onmisbaar. 

We raden aan om je te verdiepen in de mogelijkheden van business 2 business en business 2 consumer. Er zijn zeker manieren om de conversie in beide gevallen te optimaliseren. Vraag je opties na bij een marketingbureau om zo de juiste strategie te bepalen.

Veelgestelde vragen

Wat is Business 2 Business?

Business 2 business, vaak afgekort met B2B is een marketingterm die betrekking heeft op de levering van producten of diensten tussen twee verschillende bedrijven. Het gaat vaak dan om het toeleveringen van bepaalde onderdelen of producten die het andere bedrijf dan weer gebruikt voor de verkoop aan consument.

Wat is de impact van Business 2 Business op SEO?

Business 2 business heeft ook impact op de SEO van een site. Het geeft je de mogelijkheid om de conversie verder te optimaliseren en zorgt ervoor dat de handel goed verloopt.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z