Business 2 business

Bij de meeste bedrijven is er sprake van transacties tussen het bedrijf en de consument, ook wel business 2 consumer (B2C) genoemd. Het is echter ook mogelijk dat er sprake is van business 2 business. Wat is dit precies en wat is de impact hiervan op de SEO van een website of pagina? Dat lees je hier. 

Wat is business 2 business?

Business 2 business is een term dat staat voor de levering van diensten en producten tussen twee bedrijven. Business 2 business heeft de afkorting B2B. Er is dus geen sprake van een wisselwerking tussen een bedrijf en een consument, maar tussen twee bedrijven. Als bedrijf heb je mogelijk onderdelen van producten nodig om deze aan de klant aan te bieden. Als tuincentrum neem je planten af van de kwekerij. Hierbij is sprake van business 2 business. Er zijn nog veel meer branches waarbij hier veel sprake van is. 

Waarom bedrijven bewust kiezen voor B2B

Er zijn bedrijven die alleen kiezen voor business 2 business en niet voor verkoop aan consumenten. Dit is mogelijk een bewuste keuze; omdat de inspanningen hierbij groter zijn dan de opbrengsten. Daarnaast zijn consumenten vaak beter beschermd en dit biedt mogelijk nadelen. Online is het zeer gemakkelijk om zakelijke transacties te verrichten: het is mogelijk om je webshop hier volledig naar in te richten. Wanneer een bedrijf zowel aan bedrijven als consumenten levert, is het mogelijk dat de transacties gescheiden blijven.

B2B _ Begrippenlijst

De impact van business 2 business op SEO

Business 2 business heeft zeker impact op de SEO van een website. Het inrichten van een webshop speelt hierbij een grote rol. Een goede toepassing biedt de mogelijkheid om de conversie te optimaliseren. In zekere zin zorgt een goede SEO er ook voor dat de marketing en verkoop van business 2 business zo goed mogelijk verloopt.

Ons advies

Er zijn zeker manieren waarop business 2 business een slimme zet is voor een bedrijf. Het is dan ook belangrijk om vooraf de juiste strategie te bepalen. Wil je alleen leveren aan andere bedrijven of ook aan de consument? Een goede marketing en verkoopstrategie is hierbij onmisbaar. 

We raden aan om je te verdiepen in de mogelijkheden van business 2 business en business 2 consumer. Er zijn zeker manieren om de conversie in beide gevallen te optimaliseren. Vraag je opties na bij een marketingbureau om zo de juiste strategie te bepalen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat business 2 business inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over business 2 business geschreven?

Het artikel over business 2 business hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over business 2 business hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over business 2 business in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals business 2 business?

Wij schrijven over begrippen als business 2 business om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Business 2 business is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over business 2 business en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip business 2 business in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van business 2 business. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van business 2 business op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende business 2 business.

Het voorbeeld dat wij geven van business 2 business geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over business 2 business van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z