Bruto vloeroppervlak

Stel: je wilt weten wat de omvang is van een oppervlak, bijvoorbeeld om een investering te plannen. In dit geval heb je er baat bij om de bruto vloeroppervlak te weten. Wat is het bruto vloeroppervlak? Hier vind je een uitgebreide uitleg van dit begrip.

Wat is bruto vloeroppervlak?

Bruto vloeroppervlak is de omvang van alle bouwlagen van een gebouw. De afkorting voor deze term is BVO. Er is in dit geval sprake van een meting op het vloerniveau, aan de buitenzijde van opgaande scheidingswanden, maar ook van de constructies om de ruimte heen. De berging, een buitenruimte of het woonoppervlak vallen hier onder. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dit valt er onder de BVO

Het berekenen van de BVO gebeurt bij een analyse van gebouwen. Het is interessante informatie wanneer je de energiebehoefte van een gebouw gaat berekenen. Maar ook in andere gevallen is deze informatie zeer bruikbaar, bijvoorbeeld voor het berekenen van de huur of de capaciteit voor airconditioning. Het bruto vloeroppervlak gaat over het hele oppervlak, in tegenstelling tot NVO, dat gaat over het vloeroppervlak dat ook daadwerkelijk effectief te gebruiken is. Onder BVO vallen ook trappen, zolders, terras, uitbouwen en meer.

Bruto vloeroppervlak _ Begrippenlijst

De impact van bruto vloeroppervlak op SEO

Het bruto vloeroppervlak heeft geen impact op de SEO van een website of pagina. Dit heeft vooral te maken met de omvang van een gebouw. Er is daardoor geen directe link tussen het bruto vloeroppervlak en de SEO van een website. 

Ons advies

Er zijn een aantal gevallen waarin het slim is om het bruto vloeroppervlak te berekenen. De gegevens die hierbij vrijkomen geven je de mogelijkheid om andere berekeningen te doen. We raden aan om het bruto vloeroppervlak van een pand te berekenen wanneer dit nodig is, zodat je op basis hiervan goede informatie krijgt over bijvoorbeeld de energiebehoefte van je winkelpand.

Veelgestelde vragen

Wat is bruto vloeroppervlak?

Bruto vloeroppervlak, afgekort met BVO is de totale oppervlakte van alle bouwlagen in een bepaald gebouw. Hierbij wordt gemeten langs de buitenomtrek van de buitenste opgaande scheidingswanden van het betreffende gebouw.

Wat is de impact van Bruto Vloeroppervlak op SEO?

Er is geen directe relatie tussen het bruto vloeroppervlak en SEO. Het heeft puur te maken met de grootte van een bepaald gebouw.

Voor wie hebben wij dit artikel over bruto vloeroppervlak geschreven?

Het artikel over bruto vloeroppervlak hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over bruto vloeroppervlak in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals bruto vloeroppervlak?

Wij schrijven over begrippen als bruto vloeroppervlak om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

bruto vloeroppervlak is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over bruto vloeroppervlak in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals bruto vloeroppervlak, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip bruto vloeroppervlak in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van bruto vloeroppervlak. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van bruto vloeroppervlak op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende bruto vloeroppervlak.

Het voorbeeld dat wij geven van bruto vloeroppervlak , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over bruto vloeroppervlak van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z