Bruto vloeroppervlak

Stel: je wilt weten wat de omvang is van een oppervlak, bijvoorbeeld om een investering te plannen. In dit geval heb je er baat bij om de bruto vloeroppervlak te weten. Wat is het bruto vloeroppervlak? Hier vind je een uitgebreide uitleg van dit begrip.

Wat is bruto vloeroppervlak?

Bruto vloeroppervlak is de omvang van alle bouwlagen van een gebouw. De afkorting voor deze term is BVO. Er is in dit geval sprake van een meting op het vloerniveau, aan de buitenzijde van opgaande scheidingswanden, maar ook van de constructies om de ruimte heen. De berging, een buitenruimte of het woonoppervlak vallen hier onder. 

Dit valt er onder de BVO

Het berekenen van de BVO gebeurt bij een analyse van gebouwen. Het is interessante informatie wanneer je de energiebehoefte van een gebouw gaat berekenen. Maar ook in andere gevallen is deze informatie zeer bruikbaar, bijvoorbeeld voor het berekenen van de huur of de capaciteit voor airconditioning. Het bruto vloeroppervlak gaat over het hele oppervlak, in tegenstelling tot NVO, dat gaat over het vloeroppervlak dat ook daadwerkelijk effectief te gebruiken is. Onder BVO vallen ook trappen, zolders, terras, uitbouwen en meer.

Bruto vloeroppervlak _ Begrippenlijst

De impact van bruto vloeroppervlak op SEO

Het bruto vloeroppervlak heeft geen impact op de SEO van een website of pagina. Dit heeft vooral te maken met de omvang van een gebouw. Er is daardoor geen directe link tussen het bruto vloeroppervlak en de SEO van een website. 

Ons advies

Er zijn een aantal gevallen waarin het slim is om het bruto vloeroppervlak te berekenen. De gegevens die hierbij vrijkomen geven je de mogelijkheid om andere berekeningen te doen. We raden aan om het bruto vloeroppervlak van een pand te berekenen wanneer dit nodig is, zodat je op basis hiervan goede informatie krijgt over bijvoorbeeld de energiebehoefte van je winkelpand.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat bruto vloeroppervlak inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over bruto vloeroppervlak geschreven?

Het artikel over bruto vloeroppervlak hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over bruto vloeroppervlak hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over bruto vloeroppervlak in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals bruto vloeroppervlak?

Wij schrijven over begrippen als bruto vloeroppervlak om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Bruto vloeroppervlak is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over bruto vloeroppervlak en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip bruto vloeroppervlak in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van bruto vloeroppervlak. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van bruto vloeroppervlak op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende bruto vloeroppervlak.

Het voorbeeld dat wij geven van bruto vloeroppervlak geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over bruto vloeroppervlak van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z