Brix

Een groot gedeelte van de websites op internet werkt op WordPress. En binnen WordPress zijn er tal van handige extra’s waar je gebruik van maakt, waaronder Brix. Wat is Brix en hoe werkt dit voor de zoekmachine optimalisatie van je website? Dat lees je hier!

Wat is Brix?

Brix is een webbuilder voor WordPress en biedt een mogelijkheid om snel en vakkundig veranderingen aan een website door te voeren. Het is een handige plugin die zeer goed geïntegreerd is in het WordPress systeem. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van Brix

Met Brix kies je voor een plugin waarmee je snel aanpassingen doorvoert in je website. Zo is het mogelijk om een mooie layout te creëren met het drag & drop systeem: hiermee creëer je binnen no-time een strakke website die volledig naar jouw smaak is. Je plaats tekstvakken en afbeeldingen precies waar jij ze wilt hebben. 

Je gebruikt Brix op ieder mogelijk WordPress thema en daarnaast is het niet nodig om lastige codes te gebruiken: dit maakt het voor mensen zonder technische kennis zeer eenvoudig te gebruiken.

Brix CMS _ Begrippenlijst

De impact van Brix op SEO

Brix heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Deze webbuilder biedt tal van mogelijkheden voor het verbeteren van de SEO. Zo werkt Brix perfect samen met YOAST, een belangrijke SEO plugin van WordPress. Tezamen werken deze systemen perfect voor het optimaliseren van je website voor de zoekmachine. Het plaatsen van goede content en het gebruik van relevante keywords is hierbij wel van belang. 

Ons advies

Een website maken en onderhouden lijkt misschien lastig, maar is vandaag de dag steeds makkelijker dankzij de toepassing van handige programma’s zoals Brix.

We raden aan om Brix te gebruiken wanneer je jouw website naar een hoger level wilt tillen. De webbuilder is makkelijk, biedt veel extra mogelijkheden zonder beperkingen. De premium versie van Brix is tegen betaling te gebruiken.

Veelgestelde vragen

Wat is Brix?

Brix is een zogenaamde webbuilder voor het pakket WordPress. Hiermee krijg je de mogelijkheid om op een eenvoudige en snelle manier wijzigingen aan jouw website door te voeren. Dit gaat op een zeer vakkundige wijze.

Wat is de impact van Brix op SEO?

Dat Brix impact heeft op de SEO van een bepaalde website, staat buiten kijf. De plug-in voor Wordpress heeft diverse opties waarmee de SEO van een site kan worden verbeterd. Zo werkt het samen prima samen met een YOAST, dat ook weer een SEO plug-in is op Wordpress. Deze twee zorgen er gezamenlijk voor dat jouw website perfect wordt geoptimaliseerd voor Google.

Voor wie hebben wij dit artikel over brix geschreven?

Het artikel over brix hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over brix in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals brix?

Wij schrijven over begrippen als brix om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

brix is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over brix in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals brix, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip brix in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van brix. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van brix op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende brix.

Het voorbeeld dat wij geven van brix , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over brix van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z