Briefing

Stel: je wilt bepaalde veranderingen doorvoeren binnen je website om zo een grotere doelgroep te bereiken of om de omzet te vergroten. In dit geval is het slim om een briefing te creëren. Wat is een briefing en wat staat hier allemaal in? We leggen het hier uitgebreid aan je uit. 

Wat is briefing?

Briefing is een Engelse term dat staat voor het overbrengen van instructies. Een briefing komt in diverse vormen. Bij marketing is een briefing belangrijk voor het opstellen van een project en de taakverdeling hiervan. Zowel objectieve als subjectieve zaken komen aan bod bij het opstellen van een briefing. 

Dit zijn de onderdelen van een briefing

Een briefing binnen marketing is van belang om een bepaald doel te behalen. Na de afloop van een bepaald project vindt meestal een evaluatie plaats over het project en of de doelen behaald zijn. 

Wat staat er precies in een briefing? In de meeste gevallen komen er meerdere onderwerpen in voor. In de eerste plaats bevat een briefing meer informatie over het project en een toelichting hiervan. Ook de doelstelling staat hierin vermeldt, evenals meer informatie over de te bereiken doelgroep en het budget. De taakverdeling is ook een belangrijk onderdeel van een briefing. 

Briefing _ Begrippenlijst

De impact van een briefing op SEO

Een briefing zelf heeft geen impact op de SEO van een website of pagina. Het is wel belangrijk om een goede briefing te hebben als het gaat om het uitvoeren van een SEO-gerelateerd project. Op deze manier is er een grotere kans op een goede uitvoering en profiteer je van goede resultaten. Dit zorgt er mogelijk voor dat je stijgt in de ranking van een zoekmachine. 

Ons advies

Het opstellen van een briefing biedt niet alleen duidelijkheid voor jezelf, maar stelt je ook in staat om de loop van het project nog beter te evalueren. 

We raden aan om een briefing te geven aan de uitvoerende personen van het project. Daarnaast is het ook voor jezelf een handig document met objectieve en subjectieve zaken die te maken hebben met een project.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat briefing inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over briefing geschreven?

Het artikel over briefing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over briefing hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over briefing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals briefing?

Wij schrijven over begrippen als briefing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Briefing is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over briefing en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip briefing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van briefing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van briefing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende briefing.

Het voorbeeld dat wij geven van briefing geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over briefing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z