Briefing

Stel: je wilt bepaalde veranderingen doorvoeren binnen je website om zo een grotere doelgroep te bereiken of om de omzet te vergroten. In dit geval is het slim om een briefing te creëren. Wat is een briefing en wat staat hier allemaal in? We leggen het hier uitgebreid aan je uit. 

Wat is briefing?

Briefing is een Engelse term dat staat voor het overbrengen van instructies. Een briefing komt in diverse vormen. Bij marketing is een briefing belangrijk voor het opstellen van een project en de taakverdeling hiervan. Zowel objectieve als subjectieve zaken komen aan bod bij het opstellen van een briefing. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dit zijn de onderdelen van een briefing

Een briefing binnen marketing is van belang om een bepaald doel te behalen. Na de afloop van een bepaald project vindt meestal een evaluatie plaats over het project en of de doelen behaald zijn. 

Wat staat er precies in een briefing? In de meeste gevallen komen er meerdere onderwerpen in voor. In de eerste plaats bevat een briefing meer informatie over het project en een toelichting hiervan. Ook de doelstelling staat hierin vermeldt, evenals meer informatie over de te bereiken doelgroep en het budget. De taakverdeling is ook een belangrijk onderdeel van een briefing. 

Briefing _ Begrippenlijst

De impact van een briefing op SEO

Een briefing zelf heeft geen impact op de SEO van een website of pagina. Het is wel belangrijk om een goede briefing te hebben als het gaat om het uitvoeren van een SEO-gerelateerd project. Op deze manier is er een grotere kans op een goede uitvoering en profiteer je van goede resultaten. Dit zorgt er mogelijk voor dat je stijgt in de ranking van een zoekmachine. 

Ons advies

Het opstellen van een briefing biedt niet alleen duidelijkheid voor jezelf, maar stelt je ook in staat om de loop van het project nog beter te evalueren. 

We raden aan om een briefing te geven aan de uitvoerende personen van het project. Daarnaast is het ook voor jezelf een handig document met objectieve en subjectieve zaken die te maken hebben met een project.

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een briefing?

Een briefing is een bijeenkomst waarbij bepaalde instructies worden gegeven aan de belanghebbenden. Er zijn diverse vormen. Bij marketingprojecten is de briefing erg belangrijk voor het opstellen van het project en de bijhorende taakverdeling.

Wat is de impact van Briefing op SEO?

Bij een SEO-project is een goede briefing van groot belang. Het zorgt ervoor dat iedereen wordt geïnformeerd en maakt duidelijk wat ervan wie wordt verwacht. De kans op succes wordt hiermee een stuk groter.

Voor wie hebben wij dit artikel over briefing geschreven?

Het artikel over briefing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over briefing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals briefing?

Wij schrijven over begrippen als briefing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

briefing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over briefing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals briefing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip briefing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van briefing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van briefing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende briefing.

Het voorbeeld dat wij geven van briefing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over briefing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z