Break-even point

Vrijwel iedere bedrijf heeft een winstoogmerk, maar heeft ook altijd te maken met kosten. Het berekenen van de break even point is dan ook een goede manier om hier inzicht in te krijgen. Wat is het break-even point en hoe bereken je dit? Dat lees je op deze pagina!

Wat is break-even point?

Het break even point is het punt waarop een bedrijf geen verlies meer maakt, maar ook geen winst boekt. Het heet in Nederland ook wel de rentabiliteitsdrempel. Bij het break even point trek je de kosten af van de omzet: hier komt het saldo uit en dit is bij de rentabiliteitsdrempel altijd nul. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De perfecte balans tussen winst en verlies

Als onderneming maak je niet alleen maar winst. Er is altijd sprake van uitgaven, maar het is natuurlijk ook prettig wanneer je als bedrijf ook inkomsten genereert. Liggen de uitgaven hoger dan de kosten? Dan maak je verlies. Je maakt winst wanneer de inkomsten hoger zijn dan de kosten. Bij een break even point is er sprake van een perfecte balans. 

Ben je een bedrijf met een winstoogmerk? Dan is het break even point niet altijd een positieve situatie. Het is prettig dat je geen verlies draait, maar weer minder positief omdat je ook geen winst draait. Voor een non-profitorganisatie is het break even point juist weer ideaal.

Break-even punt _ Begrippenlijst

De impact van break even point op SEO

Het break-even point heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina, maar anderzijds heeft de SEO mogelijk wel invloed op het break even point. Hoe beter een website draait, hoe sneller er sprake is van omzet. Het creëren van een snelle en relevante website is voor de ranking in de zoekmachine zeer goed. De kosten voor het realiseren van zoekmachine optimalisatie moeten ook deel uitmaken van de berekening voor het break even point.

Ons advies

We raden aan om een analyse te maken van alle kosten en baten: zo is het makkelijker om te bepalen hoeveel omzet je moet maken voor het behalen van het break even point. Het is mogelijk slim hier professionele hulp bij in te schakelen, omdat het maken van een dergelijke analyse niet altijd even makkelijk is.

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is het Break Even Point?

Het break even point is precies het punt waarbij je als bedrijf geen verlies meer maakt, maar ook nog geen winst. We noemen het ook wel de rentabiliteitsdrempel. Je trekt de kosten af van je omzet en dat is dat geval altijd nul.

Wat is de impact van Het Break Even Point op SEO?

Het break-even point op zicht heeft geen impact op de SEO van jouw site. Andersom kan het wel. Als jouw site door een goede SEO veel wordt gevonden, is de kans groot dat de omzet zal stijgen, waardoor je winst kunt gaan maken.

Voor wie hebben wij dit artikel over break-even point geschreven?

Het artikel over break-even point hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over break-even point in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals break-even point?

Wij schrijven over begrippen als break-even point om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

break-even point is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over break-even point in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals break-even point, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip break-even point in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van break-even point. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van break-even point op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende break-even point.

Het voorbeeld dat wij geven van break-even point , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over break-even point van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z