Brandstore

Een sectie van Rituals in de Douglas of de producten van HEMA bij de Jumbo: het zijn stuk voor stuk voorbeelden van een brandstore. Wat is een brandstore en welke mogelijkheden heb je hierbij? Hier lees je alle informatie over dit begrip.

Wat is een brandstore?

Een brandstore is een winkel waar exclusieve producten van een merk te koop zijn. Hierbij zijn meerdere mogelijkheden met betrekking tot de producten die te koop zijn. Het is onder andere mogelijk dat hier alleen producten van een merk te koop zijn, maar het kan ook gaan om een breder assortiment van meerdere merken.

Soorten brandstores

Er zijn vandaag de dag meerdere vormen van brandstores. In de eerste plaats zijn er de klassieke brandstores. Deze winkels hebben alleen de producten van een bepaald merk. Zo worden schoenen van het merk Adidas bij veel winkels verkocht, maar is het ook mogelijk dat het merk een eigen brandstore opent met alleen schoenen van Adidas.

Een andere vorm waarop een brandstore tot uiting komt is met het gebruik van een shop-in-shop. Hierbij is als het ware een winkel in een winkel geplaatst: Apple heeft een eigen gedeelte in de MediaMarkt en Benefit heeft een eigen sectie in de Douglas of ICI PARIS XL.

Brandstore _ Begrippenlijst

De impact van een brandstore op SEO

Een brandstore zelf heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Het openen van een brandstore zorgt mogelijk wel voor meer bekendheid. Bij het zoeken naar een bepaalde naam of een merk vindt men je website en is het hierdoor mogelijk om te groeien in zoekmachine optimalisatie. Dit werkt alleen wanneer je hierbij ook veel tijd besteedt aan de SEO zelf: onder andere een goede content en goede user interface zijn hierbij belangrijk. 

Ons advies

Een brandstore openen is zeker aan te raden, maar alleen wanneer je hiervoor al de nodige bekendheid hebt vergaard. Grote merken als Nike en Rituals hebben al een gevestigde naam: het openen van een brandstore is hierbij een slimme marketingstrategie. 

We raden aan om je te verdiepen in manieren waarop je jouw naamsbekendheid vergroot. Dit begint onder andere met het creëren van een goede website en het aanspreken van de juiste doelgroep. Hier kan een SEO specialist je bij helpen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat brandstore inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over brandstore geschreven?

Het artikel over brandstore hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over brandstore hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over brandstore in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals brandstore?

Wij schrijven over begrippen als brandstore om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Brandstore is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over brandstore en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip brandstore in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van brandstore. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van brandstore op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende brandstore.

Het voorbeeld dat wij geven van brandstore geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over brandstore van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z