Brandstore

Een sectie van Rituals in de Douglas of de producten van HEMA bij de Jumbo: het zijn stuk voor stuk voorbeelden van een brandstore. Wat is een brandstore en welke mogelijkheden heb je hierbij? Hier lees je alle informatie over dit begrip.

Wat is een brandstore?

Een brandstore is een winkel waar exclusieve producten van een merk te koop zijn. Hierbij zijn meerdere mogelijkheden met betrekking tot de producten die te koop zijn. Het is onder andere mogelijk dat hier alleen producten van een merk te koop zijn, maar het kan ook gaan om een breder assortiment van meerdere merken.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Soorten brandstores

Er zijn vandaag de dag meerdere vormen van brandstores. In de eerste plaats zijn er de klassieke brandstores. Deze winkels hebben alleen de producten van een bepaald merk. Zo worden schoenen van het merk Adidas bij veel winkels verkocht, maar is het ook mogelijk dat het merk een eigen brandstore opent met alleen schoenen van Adidas.

Een andere vorm waarop een brandstore tot uiting komt is met het gebruik van een shop-in-shop. Hierbij is als het ware een winkel in een winkel geplaatst: Apple heeft een eigen gedeelte in de MediaMarkt en Benefit heeft een eigen sectie in de Douglas of ICI PARIS XL.

Brandstore _ Begrippenlijst

De impact van een brandstore op SEO

Een brandstore zelf heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Het openen van een brandstore zorgt mogelijk wel voor meer bekendheid. Bij het zoeken naar een bepaalde naam of een merk vindt men je website en is het hierdoor mogelijk om te groeien in zoekmachine optimalisatie. Dit werkt alleen wanneer je hierbij ook veel tijd besteedt aan de SEO zelf: onder andere een goede content en goede user interface zijn hierbij belangrijk. 

Ons advies

Een brandstore openen is zeker aan te raden, maar alleen wanneer je hiervoor al de nodige bekendheid hebt vergaard. Grote merken als Nike en Rituals hebben al een gevestigde naam: het openen van een brandstore is hierbij een slimme marketingstrategie. 

We raden aan om je te verdiepen in manieren waarop je jouw naamsbekendheid vergroot. Dit begint onder andere met het creëren van een goede website en het aanspreken van de juiste doelgroep. Hier kan een SEO specialist je bij helpen.

Veelgestelde vragen

Wat is een Brandstore?

Een brandstore is een bepaalde winkel waar je exclusief producten van een bepaald merk kunt kopen. In de kledingbranche zien we dit vaak terugkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Nike-Store. Het kan een enkele keer ook zijn dat er meerdere specifieke merken worden verkocht.

Wat is de impact van Brandstore op SEO?

De impact van Brandstore op SEO is niet zo groot. Wel kan het voordelen bij het vergroten van de naamsbekendheid hebben. Belangrijk hierbij zijn onder meer goede content.

Voor wie hebben wij dit artikel over brandstore geschreven?

Het artikel over brandstore hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over brandstore in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals brandstore?

Wij schrijven over begrippen als brandstore om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

brandstore is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over brandstore in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals brandstore, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip brandstore in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van brandstore. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van brandstore op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende brandstore.

Het voorbeeld dat wij geven van brandstore , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over brandstore van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z