Bookmark

Een bookmark kun je omschrijven als een virtuele boekenlegger. Je kunt een internetadres bewaren in de browser, of dat nou Google Chrome is of Firefox. Hierdoor kun je de pagina waarin je geïnteresseerd bent snel terug vinden door er simpelweg op te klikken. Je hoeft dus niet te onthouden welke pagina je bezocht hebt.

Wat is een bookmark?

Een bookmark is een verwijzing naar een URL die je later nog eens wil bezoeken, maar waarvan je het moeilijk vindt om het webadres te onthouden. Je bewaart de URL waardoor je de pagina snel weer kunt openen. Sommige browsers duiden de virtuele boekenleggers aan met favorites oftewel favorieten.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Vind altijd je favoriete pagina terug

Onder een gewone favorite sla je de URL van de pagina van jouw interesse op. Het nadeel hiervan is dat je de pagina niet meer kunt openen als de URL niet meer bestaat. Een alternatief voor de virtuele boekenlegger is bijvoorbeeld de zogenaamde Reading List.

Hierin sla je niet alleen het internetadres op, maar de inhoud van de hele pagina. Zo kun je ook als de URL verwijderd is, de inhoud van de pagina offline nog nalezen. Favorites worden tegenwoordig niet meer lokaal bewaard, maar bevinden zich in de cloud. Hierdoor kun je je favoriete pagina’s terugvinden op verschillende devices.

Bookmark _ Begrippenlijst

Bookmarks en SEO

Je kunt ook jouw favoriete websites op een (social media) site plaatsen en taggen met trefwoorden. Om dit te kunnen doen, moet je je registreren op een social bookmarking website. Je kunt op deze sites je favoriete pagina’s delen met anderen en zien wat zij goede sites vinden.

Hier vind je ook een overzicht van welke sites trending zijn en er wordt ook een ranking toegekend aan populaire pagina’s. Hoe vaker een site als favoriet wordt aangemerkt, hoe hoger deze op de ranglijst staat.

Ons advies

Social bookmarking is een zeer slimme manier om jouw website beter vindbaar te maken. Door een site te taggen met relevante zoektermen en hem te delen met relaties of het publiek zal je internetsite beter onder de aandacht komen van een geselecteerde doelgroep.

Je kunt via dergelijke websites ook te weten komen wat het profiel is van mensen die jouw site als favoriet opslaan. Kortom bookmarking is een niet te missen activiteit om de vindbaarheid van jouw site te verhogen.

Veelgestelde vragen

Wat is een Bookmark?

Een bookmark is een heel handig hulpmiddel om de voor jouw interessante webpagina’s snel terug te kunnen vinden. Je bewaart de adressen in een bookmark, zeg maar een soort virtuele boekenlegger, en zo hoef je ze niet te onthouden. Door op de bookmark te klikken kom je direct weer op de betreffende pagina uit.

Wat is de impact van Bookmark op SEO?

Met Social bookmarking is kun je op een heel slimme manier jouw website beter vindbaar maken. Door middel van een site te taggen met goede relevante zoektermen en deze te delen met jouw publiek, zal jouw site dus veel meer in beeld komen bij de geselecteerde doelgroep.

Voor wie hebben wij dit artikel over bookmark geschreven?

Het artikel over bookmark hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over bookmark in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals bookmark?

Wij schrijven over begrippen als bookmark om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

bookmark is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over bookmark in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals bookmark, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip bookmark in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van bookmark. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van bookmark op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende bookmark.

Het voorbeeld dat wij geven van bookmark , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over bookmark van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z