Bereik

Het is logisch dat je zoveel mogelijk bezoekers op je website ambieert. Op deze manier is het mogelijk om nog meer te groeien, want bezoekers zijn ook potentiële klanten. Het vergroten van je bereik is hierbij een absolute must. Hier leggen we het begrip bereik uitgebreid aan je uit. 

Wat is bereik?

Bereik is een term dat het aantal mensen aanduidt dat een bepaalde boodschap heeft ontvangen. Het is hiermee een meetpunt het aantal bereikte mensen laat zien. Bereik is niet hetzelfde als bezoekers, kliks en impressies. Hierbij zie je enkel en alleen de cijfers, maar weet je niet of de boodschap ook daadwerkelijk is ontvangen. Het bereik laat zien welke mensen de boodschap hebben ontvangen. Bij het bepalen van het bereik spelen een aantal zaken een belangrijke rol, zoals de bounce rate. 

Zo vergroot je jouw bereik

Het bereik opnemen in de analyse biedt een aantal voordelen. Zo ben je in staat om te bepalen of bezoekers een boodschap gepresenteerd krijgen, maar ook of deze daadwerkelijk overgekomen is. Het bereik vergroten doe je onder andere door het maken van goede content, maar ook door het gebruik van advertenties. Bereik vergroten is mogelijk op diverse manieren, waaronder via content op social media. 

Bereik _ Begrippenlijst

De impact van bereik op SEO

Bereik heeft zeker impact op de SEO van een website. Er is sprake van een belangrijke wisselwerking tussen bereik en SEO. Aan de ene kant zorgt een goede SEO voor het vergroten van het bereik. Aan de andere kant is het vergroten van het bereik ook van invloed op de SEO van jouw website of pagina. Voor online marketing is het hebben van een groot bereik een belangrijk meetpunt voor het bepalen van het succes van een marketingstrategie. 

Ons advies

Met het bepalen van het bereik is het mogelijk de conversierate te bepalen. Op basis hiervan ben je weer in staat om conversie optimalisatie toe te passen: dit is een belangrijk onderdeel van internet marketing

We raden dan ook aan om als bedrijf tijd te besteden aan het ontwikkelen van een goede marketing strategie. Ook het bereik speelt hier een belangrijke rol in. Met de hulp van een SEO specialist maak je een goede analyse en ben je in staat het bereik te vergroten.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat bereik inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over bereik geschreven?

Het artikel over bereik hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over bereik hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over bereik in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals bereik?

Wij schrijven over begrippen als bereik om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Bereik is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over bereik en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip bereik in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van bereik. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van bereik op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende bereik.

Het voorbeeld dat wij geven van bereik geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over bereik van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z