Bereik

Het is logisch dat je zoveel mogelijk bezoekers op je website ambieert. Op deze manier is het mogelijk om nog meer te groeien, want bezoekers zijn ook potentiële klanten. Het vergroten van je bereik is hierbij een absolute must. Hier leggen we het begrip bereik uitgebreid aan je uit. 

Wat is bereik?

Bereik is een term dat het aantal mensen aanduidt dat een bepaalde boodschap heeft ontvangen. Het is hiermee een meetpunt het aantal bereikte mensen laat zien. Bereik is niet hetzelfde als bezoekers, kliks en impressies. Hierbij zie je enkel en alleen de cijfers, maar weet je niet of de boodschap ook daadwerkelijk is ontvangen. Het bereik laat zien welke mensen de boodschap hebben ontvangen. Bij het bepalen van het bereik spelen een aantal zaken een belangrijke rol, zoals de bounce rate. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo vergroot je jouw bereik

Het bereik opnemen in de analyse biedt een aantal voordelen. Zo ben je in staat om te bepalen of bezoekers een boodschap gepresenteerd krijgen, maar ook of deze daadwerkelijk overgekomen is. Het bereik vergroten doe je onder andere door het maken van goede content, maar ook door het gebruik van advertenties. Bereik vergroten is mogelijk op diverse manieren, waaronder via content op social media. 

Bereik _ Begrippenlijst

De impact van bereik op SEO

Bereik heeft zeker impact op de SEO van een website. Er is sprake van een belangrijke wisselwerking tussen bereik en SEO. Aan de ene kant zorgt een goede SEO voor het vergroten van het bereik. Aan de andere kant is het vergroten van het bereik ook van invloed op de SEO van jouw website of pagina. Voor online marketing is het hebben van een groot bereik een belangrijk meetpunt voor het bepalen van het succes van een marketingstrategie. 

Ons advies

Met het bepalen van het bereik is het mogelijk de conversierate te bepalen. Op basis hiervan ben je weer in staat om conversie optimalisatie toe te passen: dit is een belangrijk onderdeel van internet marketing. 

We raden dan ook aan om als bedrijf tijd te besteden aan het ontwikkelen van een goede marketing strategie. Ook het bereik speelt hier een belangrijke rol in. Met de hulp van een SEO specialist maak je een goede analyse en ben je in staat het bereik te vergroten.

Veelgestelde vragen

Wat is Bereik?

Met de term bereik wordt het aantal mensen aangeduid, dat een specifieke boodschap heeft ontvangen. Het is dus een meetpunt dat laat zien hoeveel mensen er zijn bereikt.

Wat is de impact van Bereik op SEO?

We kunnen wel stellen dat er een wisselwerking is tussen SEO en bereik. SEO zorgt ervoor dat, mits goed uitgevoerd, het bereik wordt vergroot. Een groot bereik is daarentegen weer goed voor jou SEO.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z