Bereik

Het is logisch dat je zoveel mogelijk bezoekers op je website ambieert. Op deze manier is het mogelijk om nog meer te groeien, want bezoekers zijn ook potentiële klanten. Het vergroten van je bereik is hierbij een absolute must. Hier leggen we het begrip bereik uitgebreid aan je uit. 

Wat is bereik?

Bereik is een term dat het aantal mensen aanduidt dat een bepaalde boodschap heeft ontvangen. Het is hiermee een meetpunt het aantal bereikte mensen laat zien. Bereik is niet hetzelfde als bezoekers, kliks en impressies. Hierbij zie je enkel en alleen de cijfers, maar weet je niet of de boodschap ook daadwerkelijk is ontvangen. Het bereik laat zien welke mensen de boodschap hebben ontvangen. Bij het bepalen van het bereik spelen een aantal zaken een belangrijke rol, zoals de bounce rate. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo vergroot je jouw bereik

Het bereik opnemen in de analyse biedt een aantal voordelen. Zo ben je in staat om te bepalen of bezoekers een boodschap gepresenteerd krijgen, maar ook of deze daadwerkelijk overgekomen is. Het bereik vergroten doe je onder andere door het maken van goede content, maar ook door het gebruik van advertenties. Bereik vergroten is mogelijk op diverse manieren, waaronder via content op social media. 

Bereik _ Begrippenlijst

De impact van bereik op SEO

Bereik heeft zeker impact op de SEO van een website. Er is sprake van een belangrijke wisselwerking tussen bereik en SEO. Aan de ene kant zorgt een goede SEO voor het vergroten van het bereik. Aan de andere kant is het vergroten van het bereik ook van invloed op de SEO van jouw website of pagina. Voor online marketing is het hebben van een groot bereik een belangrijk meetpunt voor het bepalen van het succes van een marketingstrategie. 

Ons advies

Met het bepalen van het bereik is het mogelijk de conversierate te bepalen. Op basis hiervan ben je weer in staat om conversie optimalisatie toe te passen: dit is een belangrijk onderdeel van internet marketing

We raden dan ook aan om als bedrijf tijd te besteden aan het ontwikkelen van een goede marketing strategie. Ook het bereik speelt hier een belangrijke rol in. Met de hulp van een SEO specialist maak je een goede analyse en ben je in staat het bereik te vergroten.

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Bereik?

Met de term bereik wordt het aantal mensen aangeduid, dat een specifieke boodschap heeft ontvangen. Het is dus een meetpunt dat laat zien hoeveel mensen er zijn bereikt.

Wat is de impact van Bereik op SEO?

We kunnen wel stellen dat er een wisselwerking is tussen SEO en bereik. SEO zorgt ervoor dat, mits goed uitgevoerd, het bereik wordt vergroot. Een groot bereik is daarentegen weer goed voor jou SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over bereik geschreven?

Het artikel over bereik hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over bereik in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals bereik?

Wij schrijven over begrippen als bereik om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

bereik is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over bereik in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals bereik, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip bereik in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van bereik. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van bereik op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende bereik.

Het voorbeeld dat wij geven van bereik , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over bereik van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z