Bartering

Geld verdienen is op heel veel manieren mogelijk. Maar geld hoeft niet altijd een grote rol te spelen: het is ook mogelijk gebruik te maken van bartering. Wat is bartering en wat zijn vandaag de dag de mogelijkheden? Op deze pagina leggen we dit aan je uit. 

Wat is bartering?

Bartering betekent letterlijk ruilhandel. Het is een term dat de ruil van goederen aangeeft, iets dat al duizenden jaren gebeurt. Door de komst van geld verdween bartering grotendeels uit het zicht, maar door internet is het weer populair. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Bartering door de eeuwen heen

Het ruilen van goederen is iets dat vooral vroeger gebeurde, toen er nog geen geld was. De komst van geld zorgde voor de nodige duidelijkheid en transparantie. Vandaag de dag is het gebruik van bartering weer een stuk populairder.

Er bestaan onder andere websites die producten en diensten aanbieden, in ruil voor een ander product of een andere dienst. Dit vraagt wel om de nodige voorzichtigheid, vooral omdat de kans op fraude een stuk groter is. Daarnaast zijn er nog geen duidelijke regels opgesteld, wat het nog belangrijker maakt om voorzichtig te zijn. 

Bartering _ Begrippenlijst

De impact van bartering op SEO

Bartering zelf heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Het is een manier om transacties uit te voeren tussen twee partijen. Deze transactie vindt plaats via internet, en dit betekent wel dat er sprake moet zijn van een goed werkende website. Het hebben van goede SEO draagt bij aan het succes van een website die zich richt op bartering.

Ons advies

Het ruilen van producten of diensten neemt toe in populariteit, en het is dan ook een slimme manier om het systeem van belastingen en premies te ontwijken. Toch zijn er nog verschillende onduidelijkheden. We raden dan ook aan om voorzichtig om te gaan met bartering online, omdat het makkelijker is om prooi te vallen aan fraude. Daarnaast zijn er geen heldere juridische regels voor bartering.

Veelgestelde vragen

Wat is Bartering?

De letterlijke vertaling van bartering is ruilhandel. Dit gebeurt al duizenden jaren maar sinds we met geld betalen, is het wel naar de achtergrond verdwenen. Vandaag de dag staat het mede door internet weer volop in de belangstelling.

Wat is de impact van Bartering op SEO?

Bartering heeft geen directe impact op SEO. Het is een manier van handel tussen diverse partijen via het internet. Hiervoor moet je dus wel een goed werkende site hebben. Hier kan SEO dan weer een bijdrage aan leveren.

Voor wie hebben wij dit artikel over bartering geschreven?

Het artikel over bartering hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over bartering in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals bartering?

Wij schrijven over begrippen als bartering om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

bartering is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over bartering in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals bartering, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip bartering in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van bartering. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van bartering op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende bartering.

Het voorbeeld dat wij geven van bartering , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over bartering van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z