B-locatie

Wil je jouw bedrijf vestigen maar zoek je naar de perfecte plek om dit te doen? Er zijn heel veel mogelijkheden qua locaties. Het is onder andere mogelijk om voor een B-locatie te kiezen. Wat is een B-locatie en wat zijn hier de voordelen van? Dat leggen we hier uitgebreid aan je uit.

Wat is een B-locatie?

Een B-locatie is de plek waar je een bedrijf gaat vestigen. Het gaat hier om het maken van een strategische keuze. Wat de beste locatie is voor het huren van een pand is vooral afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt.

Dit zijn de voordelen

Er zijn winkels die veel bezoekers nodig hebben voor het maken van omzet. Deze winkels en ondernemingen doen er goed aan een pand in het stadshart te huren. Het is ook mogelijk om een pand te huren op een industrieterrein: hierbij zijn de kosten goedkoper, maar moet een klant wel verder rijden. Het is belangrijk om een locatie te vinden die niet alleen goed bereikbaar is, maar ook makkelijk vindbaar en goed betaalbaar: de B-locatie.

Een groot voordeel van een B-locatie is dat er vaak veel parkeergelegenheid is. Dit maakt het voor klanten goed mogelijk met de auto naar jouw winkel te komen en hier te parkeren.

B-locatie

De impact van een B-locatie op SEO

Een B-locatie heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Het gaat hier vooral om het vestigen van een fysieke winkel. Anderzijds is het met goede SEO ook mogelijk om je bedrijf beter zichtbaar te maken en er op deze manier voor te zorgen dat mensen sneller naar de fysieke vestiging van je winkel komen. Het is onder andere mogelijk om hiervoor te adverteren.

Ons advies

Het vinden van een B-locatie biedt mogelijkheden voor het vestigen van een onderneming. Hiermee ben je in staat om een plek te creëren waar mensen je goed vinden en waar klanten ook bereid zijn om naartoe te gaan.

We raden aan om goed te kijken naar de mogelijkheden voor het huren van een pand voor je bedrijf. Op basis van jouw assortiment en de doelgroep is het al makkelijk om te bepalen wat de beste locatie is.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat b-locatie inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over b-locatie geschreven?

Het artikel over b-locatie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over b-locatie hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over b-locatie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals b-locatie?

Wij schrijven over begrippen als b-locatie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

B-locatie is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over b-locatie en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip b-locatie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van b-locatie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van b-locatie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende b-locatie.

Het voorbeeld dat wij geven van b-locatie geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over b-locatie van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z