B-locatie

Wil je jouw bedrijf vestigen maar zoek je naar de perfecte plek om dit te doen? Er zijn heel veel mogelijkheden qua locaties. Het is onder andere mogelijk om voor een B-locatie te kiezen. Wat is een B-locatie en wat zijn hier de voordelen van? Dat leggen we hier uitgebreid aan je uit.

Wat is een B-locatie?

Een B-locatie is de plek waar je een bedrijf gaat vestigen. Het gaat hier om het maken van een strategische keuze. Wat de beste locatie is voor het huren van een pand is vooral afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dit zijn de voordelen

Er zijn winkels die veel bezoekers nodig hebben voor het maken van omzet. Deze winkels en ondernemingen doen er goed aan een pand in het stadshart te huren. Het is ook mogelijk om een pand te huren op een industrieterrein: hierbij zijn de kosten goedkoper, maar moet een klant wel verder rijden. Het is belangrijk om een locatie te vinden die niet alleen goed bereikbaar is, maar ook makkelijk vindbaar en goed betaalbaar: de B-locatie.

Een groot voordeel van een B-locatie is dat er vaak veel parkeergelegenheid is. Dit maakt het voor klanten goed mogelijk met de auto naar jouw winkel te komen en hier te parkeren.

B-locatie

De impact van een B-locatie op SEO

Een B-locatie heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Het gaat hier vooral om het vestigen van een fysieke winkel. Anderzijds is het met goede SEO ook mogelijk om je bedrijf beter zichtbaar te maken en er op deze manier voor te zorgen dat mensen sneller naar de fysieke vestiging van je winkel komen. Het is onder andere mogelijk om hiervoor te adverteren.

Ons advies

Het vinden van een B-locatie biedt mogelijkheden voor het vestigen van een onderneming. Hiermee ben je in staat om een plek te creëren waar mensen je goed vinden en waar klanten ook bereid zijn om naartoe te gaan.

We raden aan om goed te kijken naar de mogelijkheden voor het huren van een pand voor je bedrijf. Op basis van jouw assortiment en de doelgroep is het al makkelijk om te bepalen wat de beste locatie is.

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een B-Locatie?

Een B-locatie is een aanduiding voor een locatie die redelijk aantrekkelijk is om een bedrijf te vestigen. Hierbij hangt het er wel vanaf wat voor soort bedrijf je hebt. B-locaties van winkels, vind je vaak in de straten richting het centrum. Het winkelaanbod is hier vaak gevarieerd. De A-locatie in hartje centrum is vaak een stuk duurder.

Wat is de impact van B-Locatie op SEO?

Een B-locatie op zich weinig impact SEO. Het gaat om de vestiging van een fysiek winkel. Je kunt met SEO wel meer zichtbaarheid creëren. Hierdoor weten mensen misschien gemakkelijker jouw winkel te vinden. Dat is dan wel weer positief voor jouw omzet en bekendheid.

Voor wie hebben wij dit artikel over b-locatie geschreven?

Het artikel over b-locatie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over b-locatie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals b-locatie?

Wij schrijven over begrippen als b-locatie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

b-locatie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over b-locatie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals b-locatie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip b-locatie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van b-locatie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van b-locatie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende b-locatie.

Het voorbeeld dat wij geven van b-locatie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over b-locatie van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z