Ayima Redirect Path

Achterhalen hoe je op een site bent gekomen? Met Ayima Redirect Path zie je hoe je bent omgeleid via een link die je hebt aangeklikt naar de huidige pagina. Ayima Redirect Path is een extensie voor je browser die gratis te installeren is. Lees hieronder meer over Ayima Redirect Path. 

Wat is Ayima Redirect Path?

Deze extensie is ontwikkeld voor Chrome. Wanneer je deze installeert, krijg je een icoontje naast de URL. Deze wordt oranje wanneer de omleiding foutief is. Je kunt altijd zien via welke pagina’s je bent omgeleid naar de pagina waar je op dat moment zit. Dus ook als dit geen problemen bevat. 

Hoe Ayima Redirect Path werkt

Met de Ayima Redirect Path extensie op je browser kun je de route achterhalen tussen klik en pagina. Je ziet dit direct als je het icoontje in je browser aanklikt. Ook is het mogelijk deze informatie te exporteren naar bijvoorbeeld Excel. Zo kunnen de ontwikkelaars aan de slag met concrete informatie over de foutieve codes van de omleidingen.

Behalve foutieve omleidingscodes detecteren en oplossen, is het mogelijk te controleren of de omleiding via een veilige site gaat. Dit wordt aangegeven in de data die Ayima Redirect Path geeft. Je ziet of de omleiding via een http of https gaat. 

Ayima Redirect Path _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Een omleiding zonder problemen is bevorderlijk voor de SEO van je site of pagina. Wanneer er iets in de omleidingen misloopt, heeft Google de neiging hier een probleem in te zien. Echt directe invloed op de SEO heeft Ayima Redirect Path echter niet. Het is vooral een tool om jezelf te controleren. Meer issues in je links zorgen voor een slechtere positie, maar minder issues verzekeren je niet van een betere positie in de resultatenlijst. 

Mijn advies

Dat neemt niet weg dat Ayima Redirect Path een handige tool is. Wanneer je de probleemoplossing uitbesteedt, geeft deze tool een praktisch overzicht van de issues met de links. Dan weet het team of de uitvoerder waar precies mee aan de slag te gaan. De tool is met name een controle voor de redirect links en of deze via een veilig netwerk gaan of niet. 

Veelgestelde vragen

Wat is Ayima Redirect Path?

De ayima redirect path is een extensie die ontworpen is voor Chrome. Ga je deze extensie installeren dan krijg je naast je url een icoontje te zien. Wanneer een omleiding foutief is dan wordt dat icoontje oranje. Via welke pagina’s jij bent omgeleid kun je altijd zien door de extensie.

Wat is de impact van Ayima Redirect Path op SEO?

Het is bevorderlijk voor je SEO als je een omleiding kunt hebben zonder problemen van je website. Een directe impact op de SEO heeft de extensie niet. Je kunt jezelf controleren. Ayima redirect path is een tool voor te zien of redirect links via een veilig netwerk gaan of niet.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z