Augmented reality

Er zijn veel manieren waarop je een product interessant maakt voor een bezoeker of waarmee je de winkelervaring van een klant aangenamer maakt. Een van de opties is augmented reality. Wat is augmented reality? En op welke manieren is dit toepasbaar? Dat leggen we graag aan je uit.

Wat is augmented reality?

Augmented reality (AR) is een technologie waarmee het mogelijk is digitale beelden over een omgeving te plaatsen. Deze technologie brengt virtueel en werkelijkheid samen: er zijn meerdere manieren om dit tot uiting te brengen. Het gebruik van augmented reality is een interessant marketinginstrument.

De opties met augmented reality

Bij augmented reality gaat het om het combineren van digitaal gegenereerde beelden met (live) camerabeelden. De toepassing van augmented reality in de praktijk gebeurt op diverse manieren. Het virtueel testen van een product via een app, of het tot leven laten komen van etiketten op producten: het zijn allemaal vormen van augmented reality. Ook in een app als Facebook vindt augmented reality plaats.

Augmented reality lijkt veel op Virtual Reality maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo blijft bij AR de omgeving zichtbaar, maar zijn er ook digitale objecten toegevoegd. Bij VR is de werkelijkheid niet zichtbaar en is alles digitaal.

Augmented Reality _ Begrippenlijst

De impact van augmented reality op SEO

Augmented reality heeft niet zozeer een impact op de SEO van een website of pagina. Het is eerder een manier om de gebruikservaring voor een klant optimaal te maken, denk hierbij aan de mogelijkheid om een product te testen met een AR app. Dit zorgt er mogelijk wel voor dat een klant sneller overgaat op het doen van een aankoop.

Ons advies

De toepassing van AR gebeurt meestal via de mobiele telefoon, maar kent ook toepassingen voor op computerschermen. Het is wellicht erg interessant om je te verdiepen in de mogelijkheden met augmented reality.

We raden aan om gebruik te maken van augmented reality wanneer je hier niet alleen de financiële middelen voor hebt, maar ook wanneer je een duidelijk plan hebt voor de toepassing hiervan. Op deze manier is AR zeer goed toepasbaar en zijn mooi resultaten mogelijk.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat augmented reality inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over augmented reality geschreven?

Het artikel over augmented reality hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over augmented reality hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over augmented reality in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals augmented reality?

Wij schrijven over begrippen als augmented reality om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Augmented reality is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over augmented reality en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip augmented reality in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van augmented reality. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van augmented reality op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende augmented reality.

Het voorbeeld dat wij geven van augmented reality geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over augmented reality van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z