Augmented reality

Er zijn veel manieren waarop je een product interessant maakt voor een bezoeker of waarmee je de winkelervaring van een klant aangenamer maakt. Een van de opties is augmented reality. Wat is augmented reality? En op welke manieren is dit toepasbaar? Dat leggen we graag aan je uit.

Wat is augmented reality?

Augmented reality (AR) is een technologie waarmee het mogelijk is digitale beelden over een omgeving te plaatsen. Deze technologie brengt virtueel en werkelijkheid samen: er zijn meerdere manieren om dit tot uiting te brengen. Het gebruik van augmented reality is een interessant marketinginstrument.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De opties met augmented reality

Bij augmented reality gaat het om het combineren van digitaal gegenereerde beelden met (live) camerabeelden. De toepassing van augmented reality in de praktijk gebeurt op diverse manieren. Het virtueel testen van een product via een app, of het tot leven laten komen van etiketten op producten: het zijn allemaal vormen van augmented reality. Ook in een app als Facebook vindt augmented reality plaats.

Augmented reality lijkt veel op Virtual Reality maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo blijft bij AR de omgeving zichtbaar, maar zijn er ook digitale objecten toegevoegd. Bij VR is de werkelijkheid niet zichtbaar en is alles digitaal.

Augmented Reality _ Begrippenlijst

De impact van augmented reality op SEO

Augmented reality heeft niet zozeer een impact op de SEO van een website of pagina. Het is eerder een manier om de gebruikservaring voor een klant optimaal te maken, denk hierbij aan de mogelijkheid om een product te testen met een AR app. Dit zorgt er mogelijk wel voor dat een klant sneller overgaat op het doen van een aankoop.

Ons advies

De toepassing van AR gebeurt meestal via de mobiele telefoon, maar kent ook toepassingen voor op computerschermen. Het is wellicht erg interessant om je te verdiepen in de mogelijkheden met augmented reality.

We raden aan om gebruik te maken van augmented reality wanneer je hier niet alleen de financiële middelen voor hebt, maar ook wanneer je een duidelijk plan hebt voor de toepassing hiervan. Op deze manier is AR zeer goed toepasbaar en zijn mooi resultaten mogelijk.

Veelgestelde vragen

Wat is augmented reality?

Je kunt met augmented reality technologie digitale beelden over een omgeving plaatsen. De augmentend reality brengt virtueel en werkelijkheid samen. Je kunt dit op verschillende manieren tot uiting brengen. Het is een interessant marketinginstrument die je goed kunt gebruiken. Je gaat met augmented reality live camerabeelden combineren met digitale beelden.

Wat is de impact van Augmented Reality op SEO?

De impact op de SEO van een website of pagina is er niet. Het is een manier om de gebruikservaring optimaal te maken voor een klant. Je zou een product kunnen testen met een AR app. Het kan ervoor zorgen dat een klant sneller overgaat tot aankoop van een product.

Voor wie hebben wij dit artikel over augmented reality geschreven?

Het artikel over augmented reality hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over augmented reality in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals augmented reality?

Wij schrijven over begrippen als augmented reality om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

augmented reality is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over augmented reality in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals augmented reality, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip augmented reality in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van augmented reality. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van augmented reality op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende augmented reality.

Het voorbeeld dat wij geven van augmented reality , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over augmented reality van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z