As is

Iets kopen op marktplaats zonder garantie? Dan heb je vaak te maken met een aankoop volgens het as is principe. Wat is as is precies en hoe werkt dit in de praktijk? Hier leggen we alle informatie over dit begrip aan je uit.

Wat is as is?

As is betekent ‘zoals het is’ in het Nederland. Het is een term voor het verkopen van tweedehands artikelen. Hierbij zijn er geen rechten of garantievoorwaarden bij de verkoop, waardoor het voor de koper vaak een gok is. Toch zijn er wettelijke verplichtingen waar een verkoper aan moet voldoen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

As is in de praktijk

Wanneer je een auto tweedehands op Marktplaats zet, dan is dit meestal volgens het as is principe. Dit betekent dat de koper in principe geen recht heeft op garantie of dat er niet of nauwelijks rechten zijn voor de koper. Wanneer je het geld ontvangt en de koper vervolgens allerlei mankementen aan de auto ontdekt, is er dus geen sprake van een garantie of het retour van geld.

Dit is echter niet altijd zo makkelijk, want er zijn wel degelijk regels bij dit principe. Wanneer niet duidelijk is wat de ‘is’ van as is precies inhoudt, is een verkopende partij hiervoor zeker aansprakelijk.

As is _ Begrippenlijst

De impact van as is op SEO

As is heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Het komt vooral voor op websites als Marktplaats of Ebay waar je tweedehands artikelen koopt. Hierdoor heeft het weinig invloed op de zoekmachine optimalisatie van een website.

Ons advies

We raden aan om de term as is alleen te gebruiken als waarschuwing wanneer dit nodig is. Het moet hierbij wel duidelijk zijn wat dit precies betekent, zodat het voor de koper duidelijk is.

Veelgestelde vragen

Wat is As Is?

‘As is’ betekent in het Nederlands vrij vertaald ‘zoals het is’. Het is een uitdrukking die we tegenkomen bij de verkoop van tweedehands producten. De koper moet genoegen nemen met ‘zoals het is’ en heeft daarbij geen recht op garantie.

Wat is de impact van As Is op SEO?

De term ‘As is’ heeft geen directe invloed op SEO. Het is iets wat je vaak ziet op websites als Markplaats, maar heeft dus niets te maken met SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over as is geschreven?

Het artikel over as is hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over as is in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals as is?

Wij schrijven over begrippen als as is om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

as is is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over as is in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals as is, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip as is in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van as is. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van as is op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende as is.

Het voorbeeld dat wij geven van as is , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over as is van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z