As is

Iets kopen op marktplaats zonder garantie? Dan heb je vaak te maken met een aankoop volgens het as is principe. Wat is as is precies en hoe werkt dit in de praktijk? Hier leggen we alle informatie over dit begrip aan je uit.

Wat is as is?

As is betekent ‘zoals het is’ in het Nederland. Het is een term voor het verkopen van tweedehands artikelen. Hierbij zijn er geen rechten of garantievoorwaarden bij de verkoop, waardoor het voor de koper vaak een gok is. Toch zijn er wettelijke verplichtingen waar een verkoper aan moet voldoen.

As is in de praktijk

Wanneer je een auto tweedehands op Marktplaats zet, dan is dit meestal volgens het as is principe. Dit betekent dat de koper in principe geen recht heeft op garantie of dat er niet of nauwelijks rechten zijn voor de koper. Wanneer je het geld ontvangt en de koper vervolgens allerlei mankementen aan de auto ontdekt, is er dus geen sprake van een garantie of het retour van geld.

Dit is echter niet altijd zo makkelijk, want er zijn wel degelijk regels bij dit principe. Wanneer niet duidelijk is wat de ‘is’ van as is precies inhoudt, is een verkopende partij hiervoor zeker aansprakelijk.

As is _ Begrippenlijst

De impact van as is op SEO

As is heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Het komt vooral voor op websites als Marktplaats of Ebay waar je tweedehands artikelen koopt. Hierdoor heeft het weinig invloed op de zoekmachine optimalisatie van een website.

Ons advies

We raden aan om de term as is alleen te gebruiken als waarschuwing wanneer dit nodig is. Het moet hierbij wel duidelijk zijn wat dit precies betekent, zodat het voor de koper duidelijk is.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat as is inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over as is geschreven?

Het artikel over as is hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over as is hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over as is in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals as is?

Wij schrijven over begrippen als as is om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

As is is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over as is en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip as is in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van as is. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van as is op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende as is.

Het voorbeeld dat wij geven van as is geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over as is van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z