Artwork

Een mooie website bouwen die relevant is voor de zoekmachine? Unieke content is dan in ieder geval nodig. Artwork gebruiken op een site of pagina hoort ook bij je mogelijkheden. Wat is artwork precies en pas je dit zo goed mogelijk toe op een website? Dat leggen we hier graag aan je uit. 

Wat is artwork?

Artwork is een term voor het aanduiden van grafisch werk. Het gaat dan ook meestal om een kunstwerk of artistiek werk, dat bestaat uit een illustratie, foto of ander materiaal zonder tekst. Het is goed mogelijk artwork te gebruiken in een publicatie, zoals in een krant, tijdschrift, advertentie, reclame of website.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het optimale gebruik van artwork op een website

Er zijn een aantal regels met betrekking tot het optimaliseren van je website en het gebruik van unieke content is er hier één van. En ook artwork is een vorm van unieke content die je op jouw website gebruikt.

Denk hierbij aan een illustratie om een bepaalde tekst kracht bij te zetten of een andere afbeelding die waarde heeft met betrekking tot de inhoud van een pagina. De voorwaarde van artwork is dat het snel moet laden op de pagina, omdat het op deze manier niet de laadtijd van de pagina benadeelt. 

Artwork _ Begrippenlijst

De impact van artwork op SEO

Het is zomaar mogelijk dat artwork impact heeft op de SEO van een website of pagina. Het juiste gebruik van unieke content gaat niet ongemerkt voorbij aan de zoekmachine. Dit zorgt er mogelijk zelfs voor dat jouw website nog relevanter is en daardoor hoger in de ranking van de zoekmachine komt te staan. 

Ons advies

Het gebruik van artwork op een website biedt heel wat mogelijkheden voor de kwaliteit van een website of pagina. 

We raden aan om gebruik te maken van artwork wanneer dit waarde toevoegt aan een tekst op je website of pagina. Het is niet altijd slim om te doen, het moet voor de lezer duidelijk zijn wat je met dit artwork bedoeld. Verder is het belangrijk dat de afbeelding of illustratie goed laadt op de website: controleer of het laden van artwork de snelheid van je website beïnvloedt. Wanneer je het correcte bestand gebruikt is dit niet het geval.

Veelgestelde vragen

Wat is Artwork?

Het is een term waarmee je grafisch werk aanduid. In de meeste gevallen gaat het om een kunstwerk of werk dat bestaat uit illustratie, foto of andere materialen zonder tekst. Je kunt artwork gebruiken in een krant, advertentie of op een website. Artwork is een uniek content op je website.

Wat is de impact van Artwork op SEO?

Het heeft impact op de SEO van je website of pagina. Uniek content gebruiken gaat dan niet ongemerkt voorbij aan een zoekmachine. Je website kan erdoor veel relevanter worden. Het is zelfs mogelijk dat je hoger in de ranking komt van de zoekmachine. Jou uniek content bepaalt een hogere ranking.

Voor wie hebben wij dit artikel over artwork geschreven?

Het artikel over artwork hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over artwork in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals artwork?

Wij schrijven over begrippen als artwork om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

artwork is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over artwork in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals artwork, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip artwork in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van artwork. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van artwork op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende artwork.

Het voorbeeld dat wij geven van artwork , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over artwork van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z