Apenstaart

Door de jaren heen zijn er heel wat tekens die ogenschijnlijk normaal lijken, maar waarvan de betekenis wellicht niet duidelijk is. Wat is bijvoorbeeld een apenstaart en hoe gebruik je dit bekende symbool? We leggen het hier aan je uit. 

Wat is apenstaart?

Apenstaart is een symbool dat diverse toepassingen en betekenissen heeft. Het symbool is @. Het kent toepassing in e-mails, maar ook op facturen. Hier staat het voor de prijs per stuk. Daarnaast komt het gebruik van een apenstaart ook voor op social media. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van de apenstaart

Een apenstaart lijkt een redelijk modern symbool, maar het is al eeuwenoud. Al in de 14e eeuw is dit teken in gebruik genomen. Vandaag de dag is de bekendste toepassing van dit symbool de e-mail. Bij het invoeren van een mailadres klinkt eerst de naam, vervolgens het apenstaartje en daarna het domein. 

Op social media gebruik je een apenstaart om een ander persoon te taggen in een bericht. Onder andere op Instagram en Twitter is dit mogelijk, maar ook via Facebook gebruik je een apenstaart. Hiermee is het ook mogelijk om op personen te antwoorden die in je vriendenlijst staan. 

Apenstaart _ Begrippenlijst

De impact van apenstaart op SEO

Een apenstaart zelf heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Het is als bedrijf wel mogelijk om hier gebruik van te maken op social media, bijvoorbeeld om het gesprek aan te gaan met klanten. Hiermee zorg je voor goed klantcontact en is de kans groter dat een klant voor het eerst of opnieuw een aankoop doet via jouw website. 

Ons advies

Het gebruik van een apenstaartje is voor een bedrijf vooral mogelijk via social media. We raden aan om dit symbool te gebruiken voor het beantwoorden van vragen en het verlenen van webcare. Daarnaast is het ook mogelijk om andere personen te taggen in berichten om zo je bekendheid te vergroten.

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een apenstaart?

Een apenstaart is een symbool. De apenstaart wordt gebruikt voor diverse toepassingen. Een apenstaart heeft verschillende betekenissen. Een apenstaart word veel gebruikt in e-mail adressen. Je kunt ze ook aantreffen op facturen. Het gebruik van een apenstaart zul je ook kunnen vinden op social media. Een klein en praktisch symbool.

Wat is de impact van Apenstaart op SEO?

De apenstaart heeft geen impact op de SEO van een pagina of website. Een apenstaart kun je gebruiken op social media. Je kunt dan in gesprek gaan met oudere of nieuwe klanten. Is dit klantcontact goed dan heb je kans dat de klant sneller een aankoop doet via jou website.

Voor wie hebben wij dit artikel over apenstaart geschreven?

Het artikel over apenstaart hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over apenstaart in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals apenstaart?

Wij schrijven over begrippen als apenstaart om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

apenstaart is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over apenstaart in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals apenstaart, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip apenstaart in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van apenstaart. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van apenstaart op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende apenstaart.

Het voorbeeld dat wij geven van apenstaart , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over apenstaart van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z