Anonimiseren

Het internet is altijd aan verandering en vernieuwing onderhevig. Zo ook de beschikbaarheid van bepaalde gegevens. Anonimiseren is van belang om online anoniem te blijven. Wat is anonimiseren en welke impact heeft dit op de SEO? We leggen dit begrip op deze pagina aan je uit. 

Wat is anonimiseren?

Anonimiseren is het bewerken van gegevens om te voorkomen dat er geen mogelijkheid meer is om deze aan een persoon of organisatie te koppelen. Het anonimiseren van gegevens komt vooral voor om de privacy te beschermen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Anonimiseren in de praktijk

Het anonimiseren van gegevens biedt nog steeds de mogelijkheid deze te analyseren, bijvoorbeeld als het gaat om het gebruik van een website of webshop. Het verschil is dat de informatie niet meer te te herleiden is naar een individu. Anonimiseren heeft als belangrijkste doel het voorkomen van datalekken, maar ook om de onnodige opslag en inzage van gegevens te beperken. 

Wanneer het gaat om anonimisering zijn de gegevens van een persoon of organisatie gewist en samengevoegd, waardoor er geen individuele profielen meer aanwezig zijn. Gegevens anonimiseren is een gevolg van de veranderende wetgeving: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Anonimiseren _ Begrippenlijst

De impact van anonimiseren op SEO

Anonimiseren heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Zoals aangegeven is het nog steeds mogelijk om informatie te gebruiken en analyseren. Het enige verschil is dat deze informatie niet terug te leiden is naar een persoon. Daarnaast is het mogelijk dat bezoekers hun gegevens achterlaten uit eigen wil, bijvoorbeeld voor het ontvangen van een nieuwsbrief of persoonlijke aanbiedingen. 

Ons advies

Het gebruik van gegevens is interessant voor jouw bedrijf, omdat je hiermee belangrijke stappen zet in de optimalisatie van je website. Dit is ondanks het anonimiseren van de gegevens nog steeds mogelijk.

We raden aan om de toegankelijke informatie te gebruiken om je website te verbeteren. Het is hierbij belangrijk om de wetgeving in acht te nemen. Het is altijd mogelijk om een marketing of SEO bureau in te schakelen voor het optimale gebruik van deze beschikbare gegevens.

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Anonimiseren?

Bij anonimiseren ga je gegevens op een dusdanige wijze bewerken zodat je deze niet meer aan een persoon of organisatie kunt koppelen. Dit gebeurt dus meestal om de privacy te kunnen waarborgen.

Wat is de impact van Anonimiseren op SEO?

Anonimiseren heeft op zich weinig impact op SEO. Je kunt informatie ondanks dat deze is geanonimiseerd nog steeds gebruiken en analyseren.

Voor wie hebben wij dit artikel over anonimiseren geschreven?

Het artikel over anonimiseren hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over anonimiseren in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals anonimiseren?

Wij schrijven over begrippen als anonimiseren om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

anonimiseren is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over anonimiseren in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals anonimiseren, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip anonimiseren in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van anonimiseren. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van anonimiseren op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende anonimiseren.

Het voorbeeld dat wij geven van anonimiseren , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over anonimiseren van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z