Aftersales

Ben je de eigenaar van een webshop? Dan is de kans groot dat je te maken krijgt met aftersales. Een goede aftersales heeft een belangrijke invloed op het succes van jouw bedrijf. Deze term leggen we hier dan ook graag aan je uit.

Wat is aftersales?

Aftersales is een term in marketing: het gaat hier om acties die een verkopende partij uitvoert nadat de verkoop of een andere transactie is afgerond. Er zijn diverse acties mogelijk, waaronder garantie, informatievoorziening en instructie of advies over een product. Aftersales levert mogelijk ook extra omzet op door het gebruik van upselling.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Aftersales in de praktijk

Hoe werkt aftersales in de praktijk? Er zijn twee scenario’s mogelijk. Een consument schaft een product aan en laat dit thuis bezorgen. De transactie tussen de webshop en de consument is dan afgerond. Maar wanneer blijkt dat het product niet goed werkt, is er sprake van garantie. De afwikkeling hiervan valt onder aftersales.

Hoe levert aftersales extra omzet op? Door je te focussen op het bestaande klantenbestand. Door producten of diensten aan te bieden die mogelijk ook interessant zijn voor een bestaande klant zoals in het bovenstaande voorbeeld, is het goed mogelijk om hier extra inkomsten uit te halen.

aftersales

De impact van aftersales op SEO

Aftersales heeft zeker impact op de SEO van jouw website. In de eerste plaats is het door middel van aftersales mogelijk extra omzet te creëren: een tevreden klant zoals in het voorbeeld doet dan ook vaker een aankoop en gaat vaker naar jouw website. Daarnaast laat een tevreden klant ook sneller een positieve review achter en beïnvloedt daardoor de SEO gunstig.

Ons advies

Aftersales is een onderdeel van de online marketingstrategie: contact onderhouden met de klant na het doen van een aankoop vergroot de kans op nog een aankoop en het behouden van een tevreden klant. We raden aan om een aftersales manager aan te stellen die contact onderhoud met de klant. Het doel? Extra inkomsten genereren. Bij een goede uitvoering halen zowel het bedrijf als de kant hier voordeel uit. Een aftersales manager richt zich op het bestaande klantenbestand; dit is minstens zo belangrijk als het werven van nieuwe klanten.

Veelgestelde vragen

Wat is Aftersales?

Aftersales is marketingterm waarmee de acties worden bedoeld die een leverancier uitvoert nadat de verkoop of uitvoering van de dienst reeds is afgerond. Denk hierbij aan garantie afhandeling, informatievoorziening of uitlegsessies over een bepaald product.

Wat is de impact van Aftersales op SEO?

Aftersales kan wel degelijk impact op de SEO van een site hebben. Door een goede aftersales zorg je voor een hogere klanttevredenheid. Klanten zullen dus sneller terugkeren om een aankoop te doen. Ook zal deze eerder geneigd zijn om positieve reviews te plaatsen. Allemaal zaken die van belang zijn voor SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over aftersales geschreven?

Het artikel over aftersales hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over aftersales in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals aftersales?

Wij schrijven over begrippen als aftersales om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

aftersales is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over aftersales in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals aftersales, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip aftersales in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van aftersales. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van aftersales op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende aftersales.

Het voorbeeld dat wij geven van aftersales , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over aftersales van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z