Aftersales

Ben je de eigenaar van een webshop? Dan is de kans groot dat je te maken krijgt met aftersales. Een goede aftersales heeft een belangrijke invloed op het succes van jouw bedrijf. Deze term leggen we hier dan ook graag aan je uit.

Wat is aftersales?

Aftersales is een term in marketing: het gaat hier om acties die een verkopende partij uitvoert nadat de verkoop of een andere transactie is afgerond. Er zijn diverse acties mogelijk, waaronder garantie, informatievoorziening en instructie of advies over een product. Aftersales levert mogelijk ook extra omzet op door het gebruik van upselling.

Aftersales in de praktijk

Hoe werkt aftersales in de praktijk? Er zijn twee scenario’s mogelijk. Een consument schaft een product aan en laat dit thuis bezorgen. De transactie tussen de webshop en de consument is dan afgerond. Maar wanneer blijkt dat het product niet goed werkt, is er sprake van garantie. De afwikkeling hiervan valt onder aftersales.

Hoe levert aftersales extra omzet op? Door je te focussen op het bestaande klantenbestand. Door producten of diensten aan te bieden die mogelijk ook interessant zijn voor een bestaande klant zoals in het bovenstaande voorbeeld, is het goed mogelijk om hier extra inkomsten uit te halen.

aftersales

De impact van aftersales op SEO

Aftersales heeft zeker impact op de SEO van jouw website. In de eerste plaats is het door middel van aftersales mogelijk extra omzet te creëren: een tevreden klant zoals in het voorbeeld doet dan ook vaker een aankoop en gaat vaker naar jouw website. Daarnaast laat een tevreden klant ook sneller een positieve review achter en beïnvloedt daardoor de SEO gunstig.

Ons advies

Aftersales is een onderdeel van de online marketingstrategie: contact onderhouden met de klant na het doen van een aankoop vergroot de kans op nog een aankoop en het behouden van een tevreden klant. We raden aan om een aftersales manager aan te stellen die contact onderhoud met de klant. Het doel? Extra inkomsten genereren. Bij een goede uitvoering halen zowel het bedrijf als de kant hier voordeel uit. Een aftersales manager richt zich op het bestaande klantenbestand; dit is minstens zo belangrijk als het werven van nieuwe klanten.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat aftersales inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over aftersales geschreven?

Het artikel over aftersales hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over aftersales hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over aftersales in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals aftersales?

Wij schrijven over begrippen als aftersales om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Aftersales is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over aftersales en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip aftersales in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van aftersales. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van aftersales op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende aftersales.

Het voorbeeld dat wij geven van aftersales geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over aftersales van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z