Affiliates

Affiliates promoten producten van iemand anders en ontvangen daarvoor een commissie. Een affiliate verdient dus geld door promotie te maken voor artikelen van derden. Dit kan bijvoorbeeld door advertenties van anderen op je website te plaatsen of als influencer een product onder de aandacht te brengen van je achterban.

Wat zijn affiliates?

De term affiliate gaat vaak vergezeld met het woord marketing. Bij affiliate marketing laat je bijvoorbeeld banners op je website plaatsen. Klik je op deze banner, dan word je verwezen naar een externe verkooppagina. Leidt dit tot een aankoop, dan krijgt de website-eigenaar een commissie.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Geld verdienen met affiliate marketing

Als website-eigenaar moet je de bron registreren die de aankoop doet. Dit kun je bijhouden via cookies. Als een klant via verschillende affiliates uiteindelijk een aankoop doet, ontvangt alleen de laatste site een vergoeding. Er zijn bedrijven rechtstreeks samenwerken met affiliates, maar er bestaan ook netwerken waar je kunt kiezen uit verschillende producten en diensten om op deze manier via jouw website te verkopen.

Anders dan bij het plaatsen van een advertentie, geldt voor affiliate marketing een zogenaamde ‘no-cure-no-pay’ constructie. Oftewel je krijgt alleen uitbetaald als er daadwerkelijk een aankoop heeft plaatsgevonden. Het bieden van extra exposure alleen is dus niet voldoende.

Affiliates _ Begrippenlijst

Affiliates en SEO

Om succesvol te zijn als affiliate, zal je website zeer goed SEO-proof moeten zijn. Ook kun je het beste kiezen voor artikelen waar je zelf enthousiast over bent en zorg ervoor dat je een niet te breed vakgebied kiest. Ben je zelf expert op dat gebied dan is dat nog beter. Je kunt goede content bijvoorbeeld bereiken door verkoop gidsen te maken en de plus- en minpunten van de artikelen te belichten. Laat ook de mogelijkheid open om te reageren op de artikelen.

Ons advies

Ben je van plan om actief te worden als affiliate, dan is het belangrijkste advies dat we je kunnen geven ervoor te zorgen dat je website geoptimaliseerd is. Volg je alle belangrijkste SEO-regels, dan heb je kans dat jouw pagina’s zelf beter scoren op bepaalde zoekwoorden dan die van je klant. Doe je dat niet, dan heeft het weinig nut om als affiliate op te treden, aangezien je alleen commissie ontvangt bij een conversie.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Affiliates?

Affiliates maken reclame voor de producten van een andere partij. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een banner op hun site. Er zijn echter ook influencers die producten onder de aandacht van hun volgers brengen. Voor het promoten ontvangen zij een bepaalde commissie

Wat is de impact van Affiliates op SEO?

Affiliates kunnen erg belangrijk zijn om je naamsbekendheid te vergroten. Het hangt echter wel af van hoe SEO vriendelijk hun website is.

Voor wie hebben wij dit artikel over affiliates geschreven?

Het artikel over affiliates hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over affiliates in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals affiliates?

Wij schrijven over begrippen als affiliates om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

affiliates is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over affiliates in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals affiliates, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip affiliates in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van affiliates. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van affiliates op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende affiliates.

Het voorbeeld dat wij geven van affiliates , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over affiliates van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z