Afbreukrisico

Een advertentie van jouw bedrijf valt niet altijd bij iedereen in de smaak. Rekening houden met het afbreukrisico is dan ook van belang. Wat is afbreukrisico en wat is de invloed hiervan op SEO? We leggen het graag aan je uit.

Wat is afbreukrisico?

Afbreukrisico is een term om aan te duiden wat het risico van falen is bij een campagne binnen de online marketing. Er is een kans dat een advertentie negatieve effecten heeft: dit heet afbreukrisico.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Negatieve gevolgen van een hoog afbreukrisico

Hoe werkt afbreukrisico in de praktijk? Wanneer je als bedrijf een advertentie plaatst is het afbreukrisico dat je hiermee een bepaalde doelgroep aanspreekt, maar een andere doelgroep afketst. Dit is een risico dat je van tevoren incalculeert, maar er zijn ook gevallen waarin het effect van een advertentie niet betrouwbaar te bepalen is.

Een hoge afbreukrisico is vooral nadelig wanneer de kritiek komt vanuit de doelgroep. In dit geval is het belangrijk om een oplossing te hebben. Negatieve reacties vanuit consumenten die niet tot de doelgroep behoren zijn geen reden tot zorg.

Afbreuksrisico | Begrippenlijst

De impact van afbreukrisico op SEO

Het afbreukrisico zelf heeft geen impact op de SEO van een website. Een hoog afbreukrisico heeft mogelijk wel indirect gevolg voor de SEO. Negatieve uitlatingen over je bedrijf op social media hebben mogelijk averechts effect en zorgen ervoor dat er geen sprake is van optimalisatie.

SEO is van belang voor het creëren van vindbaarheid van een bedrijf of merk. Met een hoog afbreukrisico komt het voor dat je bedrijf of merk juist veel negatieve aandacht krijgt. Dit omzetten in iets positiefs biedt ook mogelijkheden voor het verbeteren van de SEO.

Ons advies

Bij iedere marketingcampagne speelt het afbreukrisico een rol: de grootte van deze rol verschilt per advertentie. Rekening houden met dit risico binnen marketing blijft van belang. We raden aan om goed op de hoogte te zijn van het afbreukrisico dat een online marketingcampagne met zich mee brengt. Een afbreukrisico pakt wellicht positief uit, maar dit is niet altijd het geval. Bedenk daarom altijd een ‘plan B’ om schade te beperken.

Veelgestelde vragen

Wat is Afbreukrisico?

In de onlinemarketingwereld wordt met afbreukrisico aangegeven welke risico’s er zijn als een campagne faalt. Bepaalde campagneonderdelen zoals bijvoorbeeld een advertentie kunnen negatieve effecten op het gewenste resultaat hebben. Dit noemt men dan het afbreukrisico.

Wat is de impact van Afbreukrisico op SEO?

Alhoewel er geen directe impact is, heeft een hoog afbreukrisico heeft indirect gezien mogelijk wel een zekere impact. Negatieve kritieken op sociale media over jouw product of bedrijf bijvoorbeeld kunnen een negatieve impact hebben waardoor er minder bezoekers naar jouw site komen.

Voor wie hebben wij dit artikel over afbreukrisico geschreven?

Het artikel over afbreukrisico hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over afbreukrisico in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals afbreukrisico?

Wij schrijven over begrippen als afbreukrisico om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

afbreukrisico is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over afbreukrisico in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals afbreukrisico, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip afbreukrisico in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van afbreukrisico. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van afbreukrisico op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende afbreukrisico.

Het voorbeeld dat wij geven van afbreukrisico , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over afbreukrisico van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z