Afbreukrisico

Een advertentie van jouw bedrijf valt niet altijd bij iedereen in de smaak. Rekening houden met het afbreukrisico is dan ook van belang. Wat is afbreukrisico en wat is de invloed hiervan op SEO? We leggen het graag aan je uit.

Wat is afbreukrisico?

Afbreukrisico is een term om aan te duiden wat het risico van falen is bij een campagne binnen de online marketing. Er is een kans dat een advertentie negatieve effecten heeft: dit heet afbreukrisico.

Negatieve gevolgen van een hoog afbreukrisico

Hoe werkt afbreukrisico in de praktijk? Wanneer je als bedrijf een advertentie plaatst is het afbreukrisico dat je hiermee een bepaalde doelgroep aanspreekt, maar een andere doelgroep afketst. Dit is een risico dat je van tevoren incalculeert, maar er zijn ook gevallen waarin het effect van een advertentie niet betrouwbaar te bepalen is.

Een hoge afbreukrisico is vooral nadelig wanneer de kritiek komt vanuit de doelgroep. In dit geval is het belangrijk om een oplossing te hebben. Negatieve reacties vanuit consumenten die niet tot de doelgroep behoren zijn geen reden tot zorg.

Afbreuksrisico | Begrippenlijst

De impact van afbreukrisico op SEO

Het afbreukrisico zelf heeft geen impact op de SEO van een website. Een hoog afbreukrisico heeft mogelijk wel indirect gevolg voor de SEO. Negatieve uitlatingen over je bedrijf op social media hebben mogelijk averechts effect en zorgen ervoor dat er geen sprake is van optimalisatie.

SEO is van belang voor het creëren van vindbaarheid van een bedrijf of merk. Met een hoog afbreukrisico komt het voor dat je bedrijf of merk juist veel negatieve aandacht krijgt. Dit omzetten in iets positiefs biedt ook mogelijkheden voor het verbeteren van de SEO.

Ons advies

Bij iedere marketingcampagne speelt het afbreukrisico een rol: de grootte van deze rol verschilt per advertentie. Rekening houden met dit risico binnen marketing blijft van belang. We raden aan om goed op de hoogte te zijn van het afbreukrisico dat een online marketingcampagne met zich mee brengt. Een afbreukrisico pakt wellicht positief uit, maar dit is niet altijd het geval. Bedenk daarom altijd een ‘plan B’ om schade te beperken.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat afbreukrisico inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over afbreukrisico geschreven?

Het artikel over afbreukrisico hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over afbreukrisico hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over afbreukrisico in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals afbreukrisico?

Wij schrijven over begrippen als afbreukrisico om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Afbreukrisico is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over afbreukrisico en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip afbreukrisico in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van afbreukrisico. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van afbreukrisico op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende afbreukrisico.

Het voorbeeld dat wij geven van afbreukrisico geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over afbreukrisico van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z