Advocacy

Als merk of bedrijf wil je natuurlijk dat klanten zich positief uitlaten over je product of dienst. Dit gebeurt onder andere met advocacy. Wat is advocacy en wat is de impact hiervan op de SEO van een website? Dat lees je hier.

Wat is advocacy?

Advocacy is een term om mee aan te tonen dat klanten positief zijn over een merk, bedrijf, product of dienst. Advocacy betekent letterlijk ‘belangenbehartiging’ en is een moderne vorm van mond-op-mond reclame. Advocacy is belangrijk voor de marketing van een bedrijf.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Concrete voorbeelden van advocacy

Vooral online is er veel sprake van advocacy: wanneer een persoon zich positief uitlaat over een webshop, heeft dit veel betekenis. Vaak kennen zij de persoon achter een webshop niet persoonlijk. Advocacy heeft online heel veel invloed: hoe beter en positiever de reacties van anderen zijn, hoe sneller potentiële klanten overgaan op conversie.

Advocacy uit zich op verschillende manieren. Klanten hebben de mogelijkheid een onafhankelijke review achter te laten op een review website. Ook is het mogelijk om via social media een reactie te geven op de pagina van een merk of bedrijf. Zie je op de website van een bedrijf reviews van klanten staan? Ook dit is een vorm van advocacy.

advocacy

De impact van advocacy op SEO

Advocacy heeft indirect veel invloed op de SEO van een website. Hoe meer mensen positieve reacties achterlaten, hoe beter. Anderen zijn dan sneller geneigd om een aankoop te doen op een website. Advocacy zorgt in de eerste plaats voor meer zichtbaarheid op internet. Deze zichtbaarheid zorgt voor meer traffic op de website. Gaan mensen ook daadwerkelijk over tot conversie? Dit is gunstig voor de SEO. Er zijn wel andere zaken die hierbij belangrijk zijn, zoals goede content op de website en het toepassen van linkbuilding.

Ons advies

Het gebruik van advocacy is onmisbaar in het creëren van meer zichtbaarheid. We raden aan klanten te vragen een review te schrijven over het product dat is aangeschaft of de dienst waarvan gebruik is gemaakt. Hiermee vergroot je de zichtbaarheid en ben je aantrekkelijker voor nieuwe klanten. Een andere manier om advocacy in te zetten is met influencer marketing. Hierbij laat een influencer zich tegen betaling positief uit over jouw merk of een product.

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Advocacy?

Advocacy is het Engelse woord voor belangenbehartiging. In de marketingwereld houdt het in dat klanten zich positief uitlaten over bepaalde producten of diensten van een bedrijf of merk. Had je vroeger de mond op mond reclame, tegenwoordig gaat bijvoorbeeld dit via influencers op sociale media of reviews op beoordelingssites.

Wat is de impact van Advocacy op SEO?

Wellicht is de directe impact van Advocacy op SEO niet zo groot. Indirect is dit zeker wel het geval. Hoe positiever mensen zijn over een bepaald merk of product, des te meer bezoekers het zal trekken. Je vergroot de online zichtbaarheid waardoor de hoeveelheid verkeer naar je site zal toenemen. Zorg wel voor kwalitatief goede en relevante content en goede backlinks.

Voor wie hebben wij dit artikel over advocacy geschreven?

Het artikel over advocacy hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over advocacy in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals advocacy?

Wij schrijven over begrippen als advocacy om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

advocacy is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over advocacy in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals advocacy, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip advocacy in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van advocacy. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van advocacy op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende advocacy.

Het voorbeeld dat wij geven van advocacy , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over advocacy van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z