Advocacy

Als merk of bedrijf wil je natuurlijk dat klanten zich positief uitlaten over je product of dienst. Dit gebeurt onder andere met advocacy. Wat is advocacy en wat is de impact hiervan op de SEO van een website? Dat lees je hier.

Wat is advocacy?

Advocacy is een term om mee aan te tonen dat klanten positief zijn over een merk, bedrijf, product of dienst. Advocacy betekent letterlijk ‘belangenbehartiging’ en is een moderne vorm van mond-op-mond reclame. Advocacy is belangrijk voor de marketing van een bedrijf.

Concrete voorbeelden van advocacy

Vooral online is er veel sprake van advocacy: wanneer een persoon zich positief uitlaat over een webshop, heeft dit veel betekenis. Vaak kennen zij de persoon achter een webshop niet persoonlijk. Advocacy heeft online heel veel invloed: hoe beter en positiever de reacties van anderen zijn, hoe sneller potentiële klanten overgaan op conversie.

Advocacy uit zich op verschillende manieren. Klanten hebben de mogelijkheid een onafhankelijke review achter te laten op een review website. Ook is het mogelijk om via social media een reactie te geven op de pagina van een merk of bedrijf. Zie je op de website van een bedrijf reviews van klanten staan? Ook dit is een vorm van advocacy.

advocacy

De impact van advocacy op SEO

Advocacy heeft indirect veel invloed op de SEO van een website. Hoe meer mensen positieve reacties achterlaten, hoe beter. Anderen zijn dan sneller geneigd om een aankoop te doen op een website. Advocacy zorgt in de eerste plaats voor meer zichtbaarheid op internet. Deze zichtbaarheid zorgt voor meer traffic op de website. Gaan mensen ook daadwerkelijk over tot conversie? Dit is gunstig voor de SEO. Er zijn wel andere zaken die hierbij belangrijk zijn, zoals goede content op de website en het toepassen van linkbuilding.

Ons advies

Het gebruik van advocacy is onmisbaar in het creëren van meer zichtbaarheid. We raden aan klanten te vragen een review te schrijven over het product dat is aangeschaft of de dienst waarvan gebruik is gemaakt. Hiermee vergroot je de zichtbaarheid en ben je aantrekkelijker voor nieuwe klanten. Een andere manier om advocacy in te zetten is met influencer marketing. Hierbij laat een influencer zich tegen betaling positief uit over jouw merk of een product.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat advocacy inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over advocacy geschreven?

Het artikel over advocacy hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over advocacy hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over advocacy in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals advocacy?

Wij schrijven over begrippen als advocacy om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Advocacy is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over advocacy en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip advocacy in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van advocacy. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van advocacy op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende advocacy.

Het voorbeeld dat wij geven van advocacy geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over advocacy van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z