Adobe Experience Manager

Je zet de consument centraal met Adobe Experience Manager. Waar andere content management systemen zich met name richten op de content, richt Adobe Experience Manager zich in de naam al op de ervaring. Uiteindelijk is iedere CMS een manier om de gebruikservaring te optimaliseren. 

Wat is Adobe Experience Manager?

Adobe Experience Manager weet zich dan ook direct te onderscheiden door de naam alleen al. Het gaat hier niet alleen om het maken en delen van content. Ook de timing van de content en de consistentie van de content op verschillende platformen is van belang. Daar draagt Adobe Experience Manager ook aan bij. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Features van Adobe Experience Manager

Bij Adobe Experience Manager horen meerdere features. Dit begint uiteraard bij het content management systeem. Met deze feature zorg je voor het beheer van digitale ervaringen en voor persoonlijke content voor je gebruikers waar mogelijk. Met de digital asset management tool vind je snel assets die je vervolgens aanpast om ze te publiceren naar doelgroepen en kanalen.

De Experience Manager Forms zorgen dat het gemakkelijk wordt om formulieren via je site in te vullen en te ondertekenen. Tot slot is er de cloud service. De cloud service is altijd en overal beschikbaar. Zodoende draagt het bij aan de optimalisatie van de ervaring voor jouw klanten.

Adobe Experience Manager _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Net als andere content management systemen, is Adobe Experience Manager niet zo zeer gericht op de SEO. Deze systemen richten zich op de ervaring, op de consument en op de content. Indirect dragen deze natuurlijk allemaal bij aan het succes van je site. En het succes van je website beïnvloedt weer de plek in de lijst met zoekresultaten. Meer bezoek, een snellere website en relevante content verhogen die positie. Zo draagt Adobe Experience Manager indirect bij aan de SEO.

Ons advies

Adobe is veel mensen niet onbekend en wekt meteen een gevoel van vertrouwen. Door te richten op de ervaring in plaats van de content, weten ze zich te onderscheiden als CMS. Het is geen gratis systeem. Er moet dus in je bedrijf wel geld zijn om te investeren in een CMS. Anders is het beter om te kiezen voor een gratis oplossing. 

Veelgestelde vragen

Wat is Adobe Experience Manager?

Adobe Experience Manager is een Content Management Systeem dat zich niet alleen maar richt op het creëren en delen van bepaalde content. Er zijn hier meer zaken van belang zoals de timing en ook de consistentie van de content op diverse platformen.

Wat is de impact van Adobe Experience Manager op SEO?

Adobe Experience Manager niet specifiek op SEO gericht, maar meer op de content en de bezoeker van een site. Indirect hebben deze natuurlijk wel weer invloed op het succes van jouw website en daarmee uiteindelijk ook op de SEO ervan.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z