Abri

Een abri is een half afgesloten overdekte wachthokje, waar je meestal op de bus of tram wacht. De hokjes dienen om wachtende reizigers beschutting te bieden tegen regen, wind of felle zon. In plaats van de term abri hoor je ook bus- of tramhokje, afhankelijk van of het zich bij een bus- of tramhalte bevindt.

Wat is een abri?

Met een abri bedoelen we het wachthuisje bij de bus- of tramhalte. Het woord abri is van oorsprong Frans en betekent beschutting of schuilplaats. Deze wachthokjes zie je bij de meeste haltes van drukke openbaar vervoer lijnen. Ze zorgen ervoor dat reizigers een beetje beschut op hun rit kunnen wachten.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Exploitatie Abri’s

Omdat de wachthokjes zich op drukbezochte plekken bevinden, zijn ze ideaal als plek voor buitenreclame. Vaak zijn de abri’s voorzien van 1 of 2 lichtbakken waarin mansgrote posters passen. De inkomsten uit de buitenreclame dienen om de kosten van het bushokje te dekken. Hierin zijn de plaatsingskosten inbegrepen, en de elektriciteit voor verlichting, het onderhoud en de schoonmaak.

Een groot nadeel van abri’s is dat ze vaak doelwit zijn van vandalisme. Omdat ze voor een groot deel uit glas bestaan, zijn ze hier erg gevoelig voor. Ook de kosten van herstel van de wachthuisjes worden gedekt door de exploitatie.

Abri _ Begrippenlijst

Abri’s als marketinginstrument

Aangezien deze wachthuisjes over het algemeen op plekken staan waar veel mensen langskomen of staan te wachten, is het bereik van een reclameboodschap groot. Toch is gebleken dat wachtende mensen de boodschap niet altijd heel bewust opnemen. Daarom is de trend zichtbaar dat de posters een interactief aspect krijgen. Zo kunnen QR-codes ervoor zorgen dat een wachtende reiziger op zijn smartphone de extra informatie naleest. Je speelt hierbij in op het feit dat iemand die aan het wachten is, zijn tijd liever nuttig besteedt.

Ons advies

Wil je een groot bereik verkrijgen met een boodschap die voor een breed publiek interessant is, dan zijn abri’s ideale plekken voor buitenreclame. Door het toevoegen van interactieve elementen, zorg je ervoor dat jouw advertentie poster een groter effect heeft. Een nadeel van het adverteren in een abri is dat ze regelmatig doelwit zijn van vandalisme. Hierdoor kan het plaatsen van reclame in een bushokje een financieel risico vormen.

Veelgestelde vragen

Wat is ABRI?

Een abri is een half open, overdekt wachthokje bij een bus- of tramhalte. Het geeft de reizigers beschutting bij slechte weersomstandigheden of juist tegen de felle zon. Meestal noemt men het een bus- of tramhokje.

Wat is de impact van ABRI op SEO?

Lange had men het idee dat door het vele aantallen mensen dat van een ABRI gebruikt maakt, het een ideale plek voor reclame posters was. Uit onderzoek bleek dit echter niet zo te zijn. Daarom gebruik men nu vaak QR codes die de reiziger kan scannen en zo de informatie. Zo speel je in op het feit dat iemand ogenschijnlijk nutteloos moet wachten uit verveling toch de advertentie gaat bekijken op zijn smartphone. Zo trek je dus toch meer verkeer naar een website toe.

Voor wie hebben wij dit artikel over abri geschreven?

Het artikel over abri hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over abri in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals abri?

Wij schrijven over begrippen als abri om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

abri is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over abri in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals abri, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip abri in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van abri. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van abri op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende abri.

Het voorbeeld dat wij geven van abri , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over abri van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z