A-locatie

Een A-locatie is een aantrekkelijke vestigingslocatie voor winkeliers of bedrijven. Veel winkels kunnen profiteren van winkelend publiek in de binnenstad. Daarom is voor hen een drukke winkelstraat een aantrekkelijke locatie om zich te vestigen. Kantoren of zakelijke dienstverleners hebben vaak graag een goede zichtlocatie vanaf de snelweg. Ook is bereikbaarheid voor hen van belang.

Wat betekent A-locatie?

Met een A-locatie bedoelen we de beste plek om te vestigen voor ondernemingen in een bepaalde categorie. Voor de detailhandel is het belangrijk om een filiaal te hebben in een gebied waar veel andere winkels zitten. Voor kantoren is de bereikbaarheid en zichtbaarheid juist erg belangrijk. Industriële bedrijven bevinden zich vaak op een industrieterrein buiten de stad.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Onderverdelen in A-1 en A-2 locaties

Voor winkels zijn A-locaties onderverdeeld in A-1 en A-2 locaties. Met A-1 locaties bedoelen we de straten midden in het winkelhart van de stad. Een A-2 locatie ligt aan de rand van het centrum. Meestal hebben speciaalzaken een voorkeur voor een winkel op een A-2 locatie.

Doordat zij specifieke producten verkopen, waarvoor mensen speciaal naar hen toekomen, zijn zij minder afhankelijk van passerend winkelpubliek. Meestal zijn A-2 locaties ook beter te bereiken dan A-1 locaties. Door de opkomst van webshops verdwijnen steeds meer winkels van algemene producten uit stadscentra. Vaak zie je dat deze locaties worden opgevuld door horecagelegenheden. 

A-locatie _ Begrippenlijst

A-locatie en SEO

Je kunt een parallel trekken tussen een winkel op een A-locatie en een webshop die hoog scoort in een zoekmachine. Bevindt jouw fysieke winkel zich op een goede plek in het centrum, dan zul je meer aanloop hebben dan dat jouw zaak zich in een afgelegen buitenwijk bevindt. Als jouw website heel goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines, dan zul je hem vinden in de bovenste regionen van de resultatenlijst, met meer traffic als gevolg.

Ons advies

Als je een fysieke winkel hebt, kan een vestiging op een A-locatie je veel voordeel opleveren. Doordat er meer klanten binnenlopen, zal je meer omzet genereren. Heb je een specialistisch product of gebruik je je fysieke winkel alleen ter ondersteuning van je webshop, dan is een minder aantrekkelijke locatie ook een prima alternatief. Heb je alleen een webshop, dan moet je maximale aandacht voor SEO hebben om hem ook op de meest aantrekkelijke positie te krijgen – bovenaan de resultatenlijst.

Veelgestelde vragen

Wat is een A-Locatie?

Een A-locatie is een vestigingslocatie die extra aantrekkelijk is voor bedrijven of winkels. Voor winkels is het centrum van de stad aantrekkelijk. Kantoren en bedrijven daar en tegen kiezen liever voor toegankelijke locaties vlak bij de snelweg en openbaar vervoer.

Wat is de impact van A-Locatie op SEO?

Directe impact op SEO heeft een A-Locatie niet. Het gaat hierbij om fysieke winkels en bedrijven. Echter er is wel een overeenkomst. Een goed vindbare website zal tot veel organisch verkeer leiden. Een winkel op een A-locatie zal ook veel bezoekers trekken. In beide gevallen zal dit de omzet ten goede komen.

Voor wie hebben wij dit artikel over a-locatie geschreven?

Het artikel over a-locatie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over a-locatie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals a-locatie?

Wij schrijven over begrippen als a-locatie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

a-locatie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over a-locatie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals a-locatie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip a-locatie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van a-locatie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van a-locatie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende a-locatie.

Het voorbeeld dat wij geven van a-locatie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over a-locatie van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z