A en B merken

Producten aanbieden op jouw eigen website biedt veel mogelijkheden. Het verkopen van A en B merken is onder andere een optie. Wat zijn A en B merken en wat is het beste om te verkopen op jouw webshop? Hier krijg je het antwoord op deze vragen.

Wat zijn A en B merken?

A en B merken zijn merken die respectievelijk van topkwaliteit en van mindere kwaliteit zijn. Een A merk is vaak duurder en ook veel bekender en een B merk is vaak goedkoper en juist wat minder bekend bij het grote publiek. Er zijn diverse producten waarvan zowel A als B merken beschikbaar zijn.  

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het verschil tussen A en B merken

Wanneer je naar de supermarkt gaat, krijg je al te maken met A en B merken. Een merk als Coca Cola of Pepsi is bijvoorbeeld een A-merk, terwijl een cola van Freeway of First Choice tot de B-merken behoort. Maar A en B merken kom je ook bij andere zaken tegen, zoals bijvoorbeeld keukenapparatuur. Bosch, Miele en Siemens behoren tot de A merken, terwijl Zanussi en Atag tot de B merken behoren.

Een B-merk is een merkartikel met een mindere naamsbekendheid en ook vaak lagere kwaliteit. Toch hoeft het niet altijd zo te zijn dat een B-merk minder goed of minder lekker is. Een B-merk staat qua merkbeleving dan wel weer boven C-merken. A merken genieten meer bekendheid, voornamelijk door de investering in marketing.

A- en B-merken _ Begrippenlijst

De impact van A en B merken op SEO

A en B merken hebben mogelijk zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het aanbieden van A merken geeft mogelijk meer bekendheid, omdat deze merken bij het grote publiek beter aanslaan. Anderzijds is niet iedereen op zoek naar A merken, vanwege een beperkt budget; in dit geval is het aanbieden van B merken juist weer een slimme zet voor zoekmachine optimalisatie

Ons advies

Het inrichten van een webshop met producten van andere merken is een goede manier om direct een naam op te bouwen. Maar het is wel belangrijk om te weten wat aansluit bij de wens van je doelgroep

We raden aan om eerst na te gaan naar welke producten jouw doelgroep op zoek is. Richt je je op een doelgroep met een ruimer budget? Dan is het aanbieden van A merken een aanrader. Koopt jouw doelgroep juist sneller B merken? Dan is beter om B merken te verkopen. Een mix van A en B merken op je webshop behoort ook tot je mogelijkheden. Het uitvoeren van een doelgroepanalyse is altijd een aanrader.

Veelgestelde vragen

Wat zijn A- en B Merken?

A en B merken zijn merken van bepaalde producten die van topkwaliteit en iets mindere kwaliteit zijn. Er zijn veel soorten producten waarbij we dit zien terugkomen. Het product van het A-merk is van de bekende fabrikant. Het is een stuk duurder dan het B-merk dat van een minder bekende fabrikant is. De kwaliteit van het B-merk hoeft overigens niet altijd veel minder te zijn.

Wat is de impact van A- en B Merken op SEO?

Als je voornamelijk A-merken aanbiedt, zal dit in de smaak van het grote publiek vallen. Dit zal je mogelijk meer bekendheid geven. Daarentegen zijn er ook groepen mensen die om budgettaire reden voor B-merken kiezen. Het is maar net waar jij je op wilt focussen.

Voor wie hebben wij dit artikel over a en b merken geschreven?

Het artikel over a en b merken hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over a en b merken in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals a en b merken?

Wij schrijven over begrippen als a en b merken om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

a en b merken is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over a en b merken in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals a en b merken, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip a en b merken in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van a en b merken. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van a en b merken op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende a en b merken.

Het voorbeeld dat wij geven van a en b merken , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over a en b merken van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z