Alles over de vacature senior SEO specialist

Ben jij een echte SEO-junkie? Krijg jij een kick van jouw opdrachtgever bovenaan in Google krijgen? Geniet jij ervan om elke dag bezig te zijn met SEO ontwikkelingen? Weerleg jij met gemak SEO mythes? Dan is de vacature senior SEO specialist iets voor jou.

Onderaan de pagina kun je zien of wij op dit moment een openstaande vacature voor senior SEO specialist hebben.

Een senior SEO specialist is een SEO specialist die al 6+ jaar ervaring heeft met SEO. Wanneer je net het vak inrolt ben je junior SEO specialist. Daarna ben je medior SEO specialist. Uiteindelijk groei je in de titel senior SEO specialist.

De taken van een senior SEO specialist

Een senior SEO specialist bezit veel kennis en ervaring omtrent SEO. Ingewikkelde SEO vraagstukken worden een fluitje van een cent door de vele ervaring die je al hebt. Een senior heeft 6+ jaar ervaring met SEO.

‘’Content = king’’ is een leus die je vaak hoort wanneer je in contact komt met SEO. Als senior SEO specialist weet je dat dit waar is, maar dat content net zo belangrijk is als linkbuilden en technische SEO. Jij hebt een netwerk vol met waardevolle linkbuild contacten. Jij weet hoe de klant denkt, al is het een zzp’er of een groot corporate bedrijf.

Als senior SEO specialist houd jij je bezig met:

 • het opzetten en uitvoeren van SEO strategieën met je eigen klanten;
 • het begeleiden van werkzaamheden van linkbuilders, copywriters en developers;
 • het meten en analyseren van resultaten en deze vertalen naar rapportages.

Het salaris van een senior SEO specialist

Wat veel mensen graag willen weten, is hoeveel een senior SEO specialist nu verdient. Het hangt af van verschillende factoren. Het salaris van een senior SEO specialist wordt namelijk gebaseerd op de kennis en ervaring van de kandidaat. 

Het gemiddelde salaris van een senior SEO specialist ligt tussen de €3.000-€4.000 bruto. Zoals eerder benoemd, kan dit hoger of lager uitvallen door kennis en ervaring.

Senior SEO specialist worden?

Heb jij passie voor SEO? Haal jij energie uit #1 posities voor relevante zoektermen in Google behalen? Dan is de vacature senior SEO specialist voor jou bedoeld. 

Als SEO specialist ben je dagelijks bezig met het uitzetten van strategieën voor de klant. 

RalfvanVeen.com is een jong bedrijf dat iedere dag werkt met een groot scala aan klanten. Van detox sapjes tot grote spelers in de elektronicamarkt. Voor deze klanten bieden wij zoekmachine optimalisatie op het hoogste niveau aan. Met 8 jaar waard aan ervaring en expertise, ben je bij ons aan het goede adres. Wij schrijven content, voeren linkbuild-strategieën uit en maken technische analyses voor klanten. Al met al, hard werken!

Wij zoeken een echte doorzetter. Iemand die na hard werken, op de VrijMiBo mee proost op een geslaagde week.

De ideale match:

 • heeft een HBO/WO-diploma op zak;
 • is een SEO-junkie;
 • bezit 5+ jaar ervaring met SEO;
 • is analytisch en zelfkritisch ingesteld;
 • bezit uitstekende time management skills; 
 • weet goed om te gaan met de wensen van klanten;
 • is gedreven om te groeien binnen het bedrijf.

Wij bieden:

 • een open cultuur en een hecht team;
 • de kans om jezelf optimaal te ontwikkelen;
 • goed salaris met secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • veel vrijheid voor eigen initiatieven;
 • laptop van de zaak;
 • 22 vakantiedagen;
 • leuke extra’s zoals een detox sapjes abonnement van onze gewaardeerde klant.

Is jouw interesse gewekt? Stuur een mailtje naar ralf@ralfvanveen.com.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 21 mei 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus